A futóműben utazott Lagosba, túlélte

drágulnak a fapados repülőtársaságok, légitársaságok szolgáltatási
Vágólapra másolva!
Egy tizenévesnek sikerült feljutnia az Arik Air Beninből Lagosba tartó járatának futóművébe. Életét csak a rövid repülési időnek köszönhette.
Vágólapra másolva!

Daniel Ihekina a benini repülőtéren osont fel a Nigériába tartó repülő futóművébe - írja a Telegraph. Az út 45 percig tartott Lagosba, és valószínűleg csak emiatt nem halt bele a kalandba, hiszen a gép 6400 méter magasan is járt. A légitársaság szóvivője szerint a potyautasra akkor lettek figyelmesek, amikor az érkezés után előbújt a kerékjáratból. A fiút kihallgatták, és vizsgálatot indítottak.

A nigériai légügyi hatóság szóvivője szerint az eset biztonsági kérdéseket vet fel, és a légitársaságot hibáztatta, amiért nem tett semmit azt követően, hogy látta a fiút a benini betonpályán. Az Arik Air szerint viszont a benini reptéré a felelősség, amely képtelen megoldani a biztonsági problémákat.

Más potyautasok nem voltak olyan szerencsések, mint Daniel. Tavaly szeptemberben egy 26 éves mozambiki férfi esett ki a leszállás előtt egy Angolából London Heathrow-ra tartó repülőből, testét Dél-Londonban, egy járdán találták meg. 2012 augusztusában pedig a British Airways Fokvárosból Heathrow-ra érkező gépének futóművében találtak egy hullát.