Most érdemes szigetet venni Olaszországban

Szardínia, Budelli sziget, nemzeti park, Pink Beach
Vágólapra másolva!
A válság miatt gyönyörű szigeteket kínálnak eladásra Olaszországban. Nem kell egymilliárd forint se, és indulni lehet a rózsaszín strandjáról híres Budelli-szigetért.
Vágólapra másolva!

Álomszigeteket kínálnak eladásra a gazdasági válságtól sújtott Olaszországban. Megvásárolható például a Budelli-sziget, Szardínia egyik gyöngyszeme. Kiindulási ára 2,9 millió euró (848 millió forint). Az egy négyzetkilométer területű, rózsaszín strandjáról ismert sziget egy csődbe jutott milánói ingatlanbefektető tulajdona. Szardínián ítélet született arról, hogy a kicsiny szigetet el kell árverezni. Az ajánlatokat október 1-jéig várják.

Az apró földközi-tengeri szigetet Michelangelo Antonioni Vörös sivatag című filmje tette ismertté. A strand jellegzetes színét az apró kagylók rózsaszín héja adja. Giuseppe Bonanno, a Budellit is magába foglaló szardíniai Maddalena-szigetcsoport Nemzeti Parkjának igazgatója nem aggódik a sziget jövője miatt. A szigorú környezetvédelmi előírások miatt semmit sem szabad a szigetre építeni, még ha magánszemély vásárolja is meg. Ma csupán a gondnok kis háza áll rajta.

Szardínia, Budelli-sziget Forrás: AFP/Hemis

Más szigeteket is értékesítenek a krízis sújtotta Itáliában. Egy brókercég a Tirrén-tenger Róma és Nápoly közötti partszakasza közelében fekvő Pontini-szigetvilág legkisebb darabját, Santo Stefanót hirdette meg eladásra.

A sziget a Bourbon-dinasztia idején emelt, 1964-ben bezárt börtönéről híres. A 28 hektárnyi magánbirtokot 22 millió euróért (csaknem 6,5 milliárd forint) kínálják. A vevőnek meg kell elégednie az esővízzel, a sziget nincs csatornázva, az áramot pedig napenergiából nyerik.

A Trieszti-öbölben fekvő Gradótól csupán pár perc hajóútra fekvő Ravaiarina szigetét 3 millió euróért (877 millió forint) árulja Farhad Vladi, az ismert szigetügynök. Ravaiarina egy - jelenleg bezárt - étteremmel, két apartmanházikóval és kis kikötővel is rendelkezik.