A semmibe vezető lépcső

Dachsteini függőhíd
Vágólapra másolva!
Átadták Ausztria legmagasabb függőhídját, amely egy páratlan kilátóra vezet. A több száz méteres mélység és a Dachstein-gleccser látványa felejthetetlen élményt ígér.
Vágólapra másolva!

Az ausztriai Dachsteinbe már eddig is érdemes volt ellátogatni, az ottani gleccser köré ugyanis több turistalátványosság is épült, ilyen a Jégpalota és a Sky Walk. Utóbbi egy kilátó, amely 2700 méter magasan található a Dachstein Gletscherbahn megállója mellett, egy 250 méteres függőleges sziklafal peremén. Egyszerre 150 ember fér fel, és gyönyörködhet a 360 fokos panorámában, vagy nézhet le a mélybe az üvegpadlón.

Most egy új attrakciót próbálhatnak ki az oda utazó kalandvágyók, megépítették ugyanis Ausztria legmagasabban található függő hídját. A decemberben kezdett építkezés után a hidat júliusban adták át a nagyközönségnek. A 100 méteres hídon felnőtteknek 3 euróért lehet átmenni, gyerekeknek ingyenes, de mivel közvetlenül kapcsolódik a dachsteini Jégpalotához, az ottani belépő ára magában foglalja ezt is.

Forrás: TVB Ramsau am Dachstein

A hídról félelmetes látvány nyílik a 400 méteres mélységben lévő sziklákra. Akiknek pedig acélidegeik vannak, azok július végétől kezdődően tovább mehetnek a „semmibe vezető lépcsőn". Egy üvegplatformra jutnak, amelyen a látogatóknak olyan érzésük lehet, mintha a sziklák felett lebegnének, miközben a Dachstein-gleccser nyújt látványos hátteret.

Jobbra a lépcső a semmibe Forrás: NatDesign-Dachstein
Forrás: TVB Ramsau am Dachstein
Forrás: TVB Ramsau am Dachstein
Forrás: Marlene Scheidl
Forrás: TVB Ramsau am Dachstein
Forrás: TVB Ramsau am Dachstein

Tavaly a svájci Titlis Engelberg síparadicsomban nyílt meg Európa legmagasabb függőhídja, nézze meg itt.