Leánycégek garmadája az új magyar légitársaság körül

Sólyom Hungarian Airlines, Vágó József annak az elsõ C-17-es szállítógépnek a lépcsõjén a Boeing Long Beach-i gyárában 2009. július 14-én, amely elsőként érkezik majd a pápai légibázisra.
Vágólapra másolva!
Elkezdte a szakemberek összegyűjtését a cégtulajdonos ígérete szerint hamarosan induló új magyar légitársaság, a Sólyom. A Népszabadság szerint kilenc leánycég már biztosan van.
Vágólapra másolva!

Szakembereket toboroz, és kilenc leánycéget már bejegyeztetett a Sólyom Airways, a belengetett új magyar légitársaság, számol be a Népszabadság. A cégnek kereskedelmi és informatikai vezetője is van.

A cég alapítója, Vágó József szerint közel az indulás, már nyáron felszállhat a légitársaság első gépe, az iparágon belül azonban sokan szkeptikusan fogadják az iparági trendekkel szembenő, unortodoxnak nevezhető üzleti stratégiáját.

A Népszabadság gyűjtése szerint van már projektcége, informatikai, karbantartó, pénzügyi szolgáltató, PR- és marketingcége is a Sólyom Holdingnak. Mindegyik cég a főváros X., illetve XIII. kerületében egy-egy lakásba van bejegyezve.

Engedélyért azonban egyelőre nem fordult a hatósághoz a légitársaság. A cég tulajdonosa, Vágó József egykor ennek a hatóságnak volt a vezetője, vagyis jól ismerheti, mennyi ideig tart egy engedélyt kiadni.