Kik azok az otthoncserélők?

otthoni főzés, illusztráció
Vágólapra másolva!
Maguknak főznek, környezettudatosak és múzeumba járnak – többek között ez derül ki abból a felméréséből, amelyet a Bergamo-i Egyetem hozott nyilvánosságra az otthoncserélő turizmusban résztvevőkről.
Vágólapra másolva!

A világszerte 46 ezer tagot számláló CsereOtthon.com vizsgálata alapján a válaszadók 93 százaléka elégedett a tapasztalataival, és 81 százalékuk több mint egyszer cserélt otthont. Már rég nem arról szól csupán az otthoncsere-turizmus, hogy szűkös költségvetéssel is utazni lehessen, hiszen az otthon-cserélő turisták kulturális kíváncsisága nagy: 98 százalék mondja magáról, hogy a kulturális örökség iránt érdeklődik, és 84 százalék látogat múzeumokat és természetvédelmi területeket.

Az otthoncserélők 62 százaléka vallotta magát magasan iskolázottnak, 42 százalékuk gyerekekkel utazik, lakóhely szerint elsősorban az USÁ-ból, Franciaországból, Spanyolországból, Kanadából és Olaszországból. Háromnegyedük ért egyet azzal, hogy „a legtöbb ember megbízható".

Az otthoncserélő utazók súlyt helyeznek a tisztességes keresekedelmre (63 százalék) és a bioélelmiszerekre (73 százalék). 69 százalékuk maga főz utazás alatt, hiszen teljesen felszerelt konyha áll rendelkezésükre. Amikor nincsenek úton, otthon aktívan részt vesznek saját közösségükben: 59 százalékuk vallotta, hogy szociális munkában, vadvédelemben, gyermekvédelmi, kulturális hagyományőrzési és állatjóléti programokban érdekelt.