Indul a Wizz Air Budapest-Moszkva járata

wizz air, illusztráció
Vágólapra másolva!
A jegyek értékesítését már megkezdték, kezdetben heti öt napon szállítják az utasokat.
Vágólapra másolva!

A Wizz Air szeptember 23-án indítja a Budapest-Moszkva Vnukovo útvonalon új repülőjáratát, kezdetben heti öt napon - hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap - szállítja majd az utasokat, később bővülhet a járatok száma - jelentette be Váradi József, a légitársaság vezérigazgatója.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár elmondta: a keleti nyitás stratégiájának újabb sikerpontja a Budapest-Moszkva járat indítása, amelytől azt várják, hogy hozzájáruljon a két ország közti gazdasági kapcsolatok fellendüléséhez, a turizmus bővüléséhez, illetve kedvezőbb árat és eljutási lehetőséget teremtsen a két főváros között.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy tavaly a negyedik legtöbb Magyarországra látogató külföldi orosz volt, Magyarországon orosz turisták 600 492 vendégéjszakát töltöttek el a múlt évben, ami 30 százalékos növekedés az előző évhez képest, a kereskedelemben pedig 3. legnagyobb partner volt Oroszország.

Váradi József közölte: a Budapest-Moszkva járatra megkezdték a jegyek értékesítését honlapjukon, a viteldíj 10 990 forintnál kezdődik egy útra, adókkal együtt.

A Sólyom légitársasággal kapcsolatos kérdésre a Wizz Air vezérigazgatója megjegyezte: a légiközlekedési piac nem azokat az időket éli, amely vonzó lenne az új belépők számára.