Baj van a lengyel Dreamlinerekkel is

 LOT lengyel légitársaság első Boeing 787-es Dreamliner utasszállító gépe leszáll a Varsói Chopin Repülőtéren
Vágólapra másolva!
A lengyel LOT légitársaságnak törölnie kellett egy járatát, egy másik pedig egy napot késett, mert technikai problémák adódtak a cég Boeing 787-es Dreamliner típusú gépeivel - közölte a társaság szóvivője.
Vágólapra másolva!

A Varsóból Chicagóba tartó szerdai járatot azért kellett törölni, mert gondok adódtak a repülő áramellátásával - idézi a Reuters a társaság szóvivőjét. Barbara Pijanowska-Kuras azt nem árulta el, hogy a problémát a gép akkumulátorainak túlmelegedése okozta-e, ami miatt korábban három hónapra felfüggesztették a Dreamlinerek repülését az egész világban.

A LOT lengyel légitársaság első Boeing 787-es Dreamliner utasszállító gépe a varsói Chopin Repülőtéren Forrás: MTI/EPA/Jacek Turczyk

A szóvivő arról is tájékoztatott, hogy a szerdán Varsóból Torontóba tartó járatot csütörtökre tették. Annak a Dreamlinernek a repülés közbeni azonosítását szolgáló rendszerével kapcsolatban merültek fel kérdések.

Az állami tulajdonban lévő LOT-nak naponta négy járata van, amelyen a Boeing legújabb gépe repül. Tavaly a lengyel társaság volt az első, amely Dreamlinerrel bővítette a flottáját.

Ez már a sokadik eset, amely rossz fényt vet a Boeing legfejlettebb technológiájával készült repülőre. Legutóbb a United Airlines Dreamlinere a fékrendszer meghibásodása miatt hajtott végre kényszerleszállást Houstonban.