Luxushotel a kőbányában

luxushotel a kőbányában
Vágólapra másolva!
Egyedülálló szállodát épít Kínában az InterContinental csoport az Atkins építészcég tervei alapján. Az ötcsillagos hotelt egy volt kőbánya falában alakítják ki, és saját vízesése is lesz.
Vágólapra másolva!

A 345 millió fontba (120 milliárd forint) kerülő szállodát Sanghajban építik fel, a külvárosi Szongcsiang kerületben - írja a Telegraph. A hotelt egy volt kőbánya falában alakítják ki, és egy megsüllyedt tóra néz majd. A fő látványosság az a 100 méteres vízesés lesz, amely a szálloda tetejéről zuhog egy átriumra, és a hálószobákból is látható lesz.

Forrás: Atkins

Az épület 19 emeletéből kettő a víz alatt lesz, ahonnan a tó aljára nyílik majd kilátás. Ide hálószobákat és egy éttermet terveznek.

A medence és más szokásos lehetőségek mellett a szálloda az extrém sportok kedvelőinek is kínál majd szolgáltatásokat: lehet majd sziklát mászni, de lesz bungee jumping is. Lent a tóban természetesen többféle vízi sportra is lehetőség lesz.

Forrás: Atkins

A tervezéssel megbízott Atkins cég a lehető legzöldebbre akarja építeni a szállodát. A környezetbarát tetőt például gyeppel és fákkal borítják be, az üzemeltetéshez szükséges áramot és hőt pedig a volt bánya geotermikus energiájából állítják majd elő. A tó feletti járdákról a vendégek egy természetes fénnyel megvilágított átriumon keresztül mehetnek be a komplexumba, amely az építészek tervei szerint magába olvasztja majd a kőfalat, néhol vízeséssel és zöld vegetációval.

A szállodát leghamarabb 2014 végén fogják megnyitni, a szobák pedig körülbelül 200 fontba (70 ezer forint) kerülnek majd egy éjszakára. Az építkezés része egy nagyobb projektnek, a Shimao Shanghai Wonderland témapark felépítésének.

Forrás: Atkins
Forrás: Atkins
Forrás: Atkins