Járattörlések várhatók

Air France, repülés, nyaralás, utazás, légi közlekedés, repölőgép
Vágólapra másolva!
A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalmát is érinti a keddtől várhatóan három napon át tartó nyugat-európai légiirányító-sztrájk - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére.
Vágólapra másolva!

A légiirányítók munka beszüntetése előre láthatólag három járatot érint a magyar főváros nemzetközi repülőterén. Az Air France Párizsból Budapestre tartó járata 9 óra 25 perc helyett 10 óra 4 perckor szállt le a repülőtér honlapja szerint. Törölték a HOP diszkont légitársaság - ez az Air France leányvállalata - Lyonból Budapestre érkező kora délutáni, 13 órai járatát. Emellett az Air France törölte a 19 órai Párizs-Budapest járatát is - erősítette meg.

Hardy Mihály felhívta a figyelmet arra, hogy a nyugat-európai légiirányítók sztrájkra várhatóan három napig tart. Ezért a Budapestről induló utasoktól fokozott figyelmet kért, és javasolta, hogy bizonyosodjanak meg arról, hogy a járatuk valóban indul-e. Tudomása szerint szerdán a munkabeszüntetés esetleg átterjedhet Olaszországra is.

Az MTI korábbi információi szerint keddtől három napon át az Európai Unió számos országában sztrájkolnak a légiirányítók: a munkabeszüntetést kedden a franciák kezdik, szerdától már egész Európa légi közlekedésében fennakadások lehetnek.