Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Érintse meg a prágai Károly hidat!

Prága legnagyobb panorámaképe, 360Cities
Vágólapra másolva!
Nagy divatja van a panorámafotónak, az egyre kifinomultabb technikának köszönhetően minden korábbit felülmúló részletgazdagságú, élethű képeket tudnak manapság előállítani. A 33,8 gigapixel felbontású kép a Prágáról valaha készült legnagyobb felvétel.
Vágólapra másolva!

Ez a fotó a legfrissebb darabja annak a különleges sorozatnak, amely nagyvárosok hatalmas méretű panorámaképeit mutatja be, melyeket a városok fontosabb tornyaiból fényképeztek. A 360Cities cég eddig látványos képeket készített a világ legmagasabb, 828 méteres épületéről, a dubaji Burdzs Kalifáról, illetve korábban a Machu Picchuról és a Mount Everestről.

Prága látványos panorámaképe a tavalyi 320 gigapixeles, Londonról készült fotót követi a sorban. A gigafotót a 360Cities cég alapítója, Jeffrey Martin készítette, 2600 különálló fotót exponált hozzá a cseh főváros Petoín-tornyából, ezekből állította össze Prága élethű mását.

Prága legnagyobb panorámaképe, 360Cities
(Kattintson a képre a panorámafotó megtekintéséhez!) Forrás: 360Cities

Jeffrey Martin korábbi Prága-projektjei közé tartozik az a 2011-es panorámafotó, amely a történelmi Filozófiai Könyvtárról készült a Strahov kolostorban. Ez a világ legnagyobb beltéri fényképe. Martin ezt megelőző, 2009-es rekordja Prága 18 gigapixeles képe, amelyet a Žižkov tv-toronyból fotózott.

"Ez alkalommal úgy döntöttünk, hogy az 1891-ben épült Petoín kilátótoronyról fényképezünk, amely sokkal romantikusabb és egyedibb képet ad Prágáról, mint a tv-torony. Aki megtekinti a képet, a fotó részévé válhat, szinte megérintheti a Károly hidat vagy a Nemzeti Színházat" - fejtette ki Martin.

A 360Cities a világ legnagyobb panorámafotós közössége. A közelmúltban Martin a világrekordot megdöntő 320 gigapixeles londoni panorámaképével hívta fel magára a világ figyelmét. Az idén tavasszal került piacra a 360Cities Panorama nevű iPad alkalmazás (iPad App), amely lehetővé teszi, hogy bárki készíthessen panorámafotót, és online megoszthassa a felvételt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről