Dobozos bort árul az amerikai Ryanair

Spirit Airlines, légitársaság, repülő, utasszállító
Vágólapra másolva!
Sokan az Egyesült Államok Ryanairének nevezik a Spirit Airlinest, amely minden szolgáltatásáért külön díjat számol fel. Most a dobozos bor forradalmian új ötletével rukkolt elő. 
Vágólapra másolva!

Amerikában pejoratív értelemben hasonlítják a Ryanairhez a Spirit Airlinest, a fapados légitársaság azonban büszkén vállalja az összehasonlítást az ír céggel - írja a Jaunted. A Daily Mail a közelmúltban 70 olyan szolgáltatást talált, amelyért a társaság külön díjat számol fel, és amelyből 2011-ben 76 millió dollárnyi profitot zsebelt be. Pénzt kér többek között a fedélzetre felvitt kézipoggyászért, a beszállókártya reptéri kinyomtatásáért, és 2 dollárt szed a közlekedési minisztérium szabályváltozásának következményire hivatkozva is.

A Spirit most vadonatúj ötlettel állt elő: alumíniumdobozba palackozott bort árul gépei fedélzetén. A 6 százalékos alkoholtartalmú ital persze csak nagy jóindulattal nevezhető bornak, mindenesetre sárgamuskotályt és epres sárgamuskotályt is lehet kapni belőle, az ára pedig 7 dollár dobozonként.