Nővé alakult át Sir Richard Branson

Richard Branson, Tony Fernandes
Vágólapra másolva!
A Virgin-csoport tulajdonosa egy fogadás elvesztése miatt a konkurens légitársaság járatán légiutas-kísérőnek állt, kirúzsozta magát, és még a lábát is és szőrtelenítette.
Vágólapra másolva!

Sir Richard Branson teljesítette vállalását, és vasárnap légiutas-kísérőnek állt az AirAsia Perthből Kuala Lumpurba tartó járatán - írja a Skift. A Virgin-csoport tulajdonosa azért kényszerült erre, mert elvesztette azt a fogadást, amelyet Tony Fernandesszel, az AirAsia főnökével kötött arra, hogy kinek a csapata végez jobban a 2010-es Formula 1-es bajnokságon: a Virgin Racing vagy a Lotus Racing.

Branson a lábáról is leborotváltatta a szőrt, hogy megfeleljen a konkurens légitársaság előírásainak, és a száját is kirúzsozta, bár a szakállát meghagyhatta. Hosszú pályafutásra azonban nem számíthat az AirAsiánál, mert egy narancslével teli tálcát a jót szórakozó Tony Fernandesre borított, aki csapnivalónak nevezte Branson munkáját, és azonnal kirúgta.

A járaton szerzett bevételt egy ausztrál alapítványnak utalják, amely beteg gyermekek kórházi kezelését segíti.

//videa.hu/player?v=iSNEO15JRRCDAyJG//videa.hu/player?v=2jklt0yNgDX9YmVz

Üzletember, kalandor, lovag

Az idén júliusban 63 éves Sir Richard Branson a negyedik leggazdagabb brit üzletember, nettó vagyonát 4,2 milliárd dollárra becsülik. 1970-ben egy postai lemezküldő céget alapított, majd 1972-ben elindította útjára a Virgin Records lemezbolthálózatot. Később hanglemezgyárat és légitársaságot is alapított. A Virgin-csoporthoz jelenleg több mint 400 vállalat tartozik. Üzleti vállalkozása mellett számos rekordkísérlet is fűződik a nevéhez, például az Atlanti-óceán leggyorsabb átvitorlázása vagy Föld körberepülése hőlégballonnal. 2000-ben lovaggá ütötték.