Nem húzta le a vécét, félmilliós per

Virgin America,
Vágólapra másolva!
A Virgin America egyik utasa 500 ezer dollárra perelte a légitársaságot, miután egy repülés közbeni csetepaté után szövetségi ügynökök tartóztatták őt le San Franciscóban.
Vágólapra másolva!

Salvatore Francesco Bevivino 2012 tavaszán repült a Virgin Americával Philadelphiából San Franciscóba, amikor a jelzőgomb megnyomásával hívta a légiutas-kísérőt, hogy egy üdítőt kérjen magának. Amikor az elmagyarázta neki, hogy a rendelését az előtte lévő érintőképernyőn adhatja le, az utas ezt elutasította, és ragaszkodott ahhoz, hogy hozzanak neki egy üdítőt. Ezt egy másik utaskísérő meg is tette - írja az NBC News.

A személyzet elmondása szerint Bevivino ezután a mosdóba ment, káromkodott, majd nem húzta le maga után a vécét. Ezt követően nem sok kapcsolat volt közte és a személyzet között, amikor azonban leszállt a gép San Franciscóban, félreállították, és őrizetbe vette őt a repülőtéri rendőrség, szövetségi ügynökökkel megerősítve. Az eseményről készült rendőrségi jegyzőkönyv szerint a személyzet arra panaszkodott, hogy az utas trágár szavakat használt, és nem figyelt az instrukciókra.

Forrás: AFP/David Mcnew

Bevivino tagadta a káromkodást, ügyvédje szerint a vécélátogatás pedig meg nem történt esemény volt. Hozzátette, a pilóta elmondása szerint védence egy pillanatra sem veszélyeztette a repülés biztonságát. Sőt, az ügyvéd rasszista motivációt is felfedezni vélt az ügyben, mivel az amerikai állampolgárságú, de olasz Bevivinónak sötét a bőre.

A Virgin America általában nem szokott folyamatban lévő ügyeket kommentálni, most azonban szóvivője közleményt adott ki. Eszerint kivizsgálták az esetet, és biztosak benne, hogy munkatársuk megfelelően kezelte a helyzetet.

Korábbi cikkünket a Virgin America új flörtszolgáltatásáról itt olvashatja el.