Megnevelnék a bunkó kínai turistákat

Spring Airlines kínai társaság
Vágólapra másolva!
A Kínai Kommunista Párt egyik vezetője szerint a külföldiek jogosan panaszkodnak a kínai turistákra, akik hangos beszédükkel és köpködésükkel rontják az egész ország imázsát. 
Vágólapra másolva!

Erről Vang Jang, a külföldi befektetők körében népszerű miniszterelnök-helyettes nyilatkozott a Kínai Népújságban, a kormánypárt hivatalos lapjában. Jang szerint a hangosan beszélő, köpködő turisták lerontják az országról kialakult képet külföldön.

Az ország egyre bővülő számú, tehetősebb polgárai körében a külföldi utazás egyre népszerűbb: az elmúlt évben mintegy 102 milliárd dollárt költöttek erre az elmúlt évben a kínaiak. Az ENSZ statisztikái szerint a kínai utazók minden más országnál nagyobb bevételt termelnek a világ turisztikai ipara számára.

Vang szerint ugyanakkor szükség lenne arra, hogy a növekvő számú kínai világutazóról civilizált ember képe maradjon meg a külföldön élőkben, ezzel is javítva az ázsiai ország imázsát világszerte. Vang azt javasolta a kínai hatóságoknak, hogy ismertessék meg a turistákat a felkeresett ország szokásaival, hogy az utazók képesek legyenen tiszteletben tartani az eltérő szokásokat.