Megalázták a repülőn a mellszívó nőt

mellszívó, mellpumpa
Vágólapra másolva!
Bár az utazás előtt telefonon érdeklődött egy anyuka a légitársaságnál, hogy használhatja-e a fedélzeten a készüléket, és pozitív választ kapott rá, a légiutas-kísérő mégis megtiltotta neki az elektromos mellszívást, ráadásul mások előtt hangosan kioktatta az utazási szabályzatról.
Vágólapra másolva!

A 38 éves Dawnella Brahos az American Airlines gépén utazott férjével Minneapolisból Chicagóba, miközben három gyermeke otthon volt a nő édesanyjával. Kaliforniai utazásuknak ez volt az utolsó repülési szakasza. Elutazásuk előtt gondosan megvizsgálta, mely társaságok gépén van megfelelő konnektor az üléseknél, hogy felviheti-e az általa használt, Medela típusú mellszívót, és órákat telefonált a légitársaság illetékeseivel, hogy használhatja-e azt a fedélzeten. Mindenki megnyugtatta, hogy igen. "Egy nagy Angry Birdsös takarót is vittem, hogy betakarjam magam. A férjem és én még arra is figyeltünk, hogy egymás mellett üljünk, így ne zavarjunk idegeneket a mellszívó használatával" - nyilatkozta Brahos az NBC Newsnak.

Az utazás első három szakaszán nem is volt semmi gond, a légiutaskísérők még azt is megengedték neki, hogy a számukra fenntartott konyhai részen kapcsolja be a készülékét. Az utolsó alkalommal azonban erről szó sem lehetett, mert a stewardess hangosan kioktatta őt a szabályzatból, mondván, a mellszívó nem számít előzetesen jóváhagyott orvosi eszköznek, így azt az ülésnél sem lehet használni.

"Megalázva éreztem magam. Mindenki tudott már a problémámról, és [a légiutas-kísérő] egész idő alatt visszajárt ellenőrizni, hogy nem használom-e a mellszívót" - panaszolta a nő. "Azt mondta, azt is kitaláltam csak, hogy a korábbi járatokon használhattam" - tette hozzá. "Sok ember azt mondja, hogy használjam a mellszívót a vécén, de a repülőkön a mosdók elég undorítóak ehhez" - mondta Brahos, aki szerint egyébként sem nagyon lehetett vécére menni, mert olyan rázós volt a repülés.

Az American Airlines közleményben kért bocsánatot, megerősítve, hogy nem tiltja a mellszívók használatát a járatain. "Szabályzatunk azt tanácsolja a személyzetnek, hogy biztosítsa a magánszférát a szoptató vagy a mellszívást végző anyáknak" - mondta Andrea Huguely szóvivő.

Brahos 100 dollár kártérítést kapott, amikor a leszállás után panaszt nyújtott be, de további lépéseket is fontolgat.