Rossz kontinensre vitték az utasokat

kényszerleszállást hajtott végre a Turkish Airlines  Boeing 777-es típusú repülőgépe, mert egy utas rosszul lett
Vágólapra másolva!
Egy amerikai házaspárt más kontinensre szállított a Turkish Airlines, mint ahova a jegyük szólt. A légitársaság összecserélte a repülőterek kódjait, végül bocsánatot kért.
Vágólapra másolva!

Sandy Valdiviseo és férje, Triet Vo Los Angelesből a szenegáli Dakarba akartak repülni a Turkish Airlinesszal. Ehelyett azonban több mint 11 kilométerrel odébb, a bangladesi Dhakában szálltak le, miután Isztambulban rossz gépre szálltak fel.

A pár állítása szerint a török légitársaság összekeverte a repülőterek kódjait - Dakaré DKR, Dhakáé DAC - írja a Los Angeles Times. Ők csak akkor figyeltek fel a tévedésre, amikor a fedélzeti képernyőn a repülőgépet a Közel-Kelet felett látták repülni. "Amikor a légiutas-kísérő azt mondta, Dhakába megyünk, azt hittük, a török akcentussal így mondják Dakart" - közölte Valdivieso.

Amikor leszálltak Dhakában, kérték a légitársaságot, hogy vigyék őket Dakarba. A Turkish Airlnes előbb ellenőrizte az eredeti foglalás körülményeit, majd - elismerve a hibáját - 12 órával később elvitte a házaspárt Nyugat-Afrikába. A csomag két nappal utánuk érkezett Szenegálba.

Az eset még decemberben történt, de csak most hozták nyilvánosságra, miután a pár hosszas küzdelmet folytatott a kártérítésért. "Az elmúlt négy hónapban minden pénteken felhívtam a Turkish Airlinest" - panaszkodott Valdivieso. A társaság végül bocsánatot kért, és felajánlott két szabadjegyet járataira a turistaosztályon.