Dubajba repül a Wizz Air

Wizz Air légitársaság, 
A Wizz Air légitársaság London-Lutonból érkező, első menetrend szerinti járata landol a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren
Vágólapra másolva!
Október 28-tól Dubajba is repül majd Budapestről a Wizz Air. A Perzsa-öböl partján lévő város második repülőterén októbertől indul a személyszállítás, a magyar hátterű cég pedig az egyike lesz az első oda repülő légitársaságoknak.
Vágólapra másolva!

A cég szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Abrán György kereskedelmi igazgató elmondta, hogy a Wizz Air bevezető áron 19 990 forinttól kínál repülőjegyeket Budapestről Dubajba egy útra, de az átlagár később ennél magasabb lesz. A heti négy budapesti járat mellett Bukarestbe heti három, Kijevbe heti négy, Szófiába pedig heti három járatot indít Dubajból a Wizz Air - írja az Airline route.

A Dubai World Central, amely Al Maktoum International Airport néven is ismert, Dubaj második repülőtere, és tavaly készült el az utasterminálja - idézi a Dubai Airports közleményét az Arabianbusiness.com. A létesítménynek egy olyan pályája is van, amelyen az Airbus A380-as repülőgépek is le tudnak szállni, 64 távoli gépvárakozóhellyel rendelkezik, és évi 7 millió utas fogadására képes. A további fejlesztéseknek köszönhetően azt tervezik, hogy ez lesz majd a világ legnagyobb repülőtere évi 160 milliós utaskapacitásával és 12 millió tonnás áruforgalommal.

A Wizz Air mellett október 27-től Szaúd-Arábia második légitársasága, a Nas Air is heti 50 járatot indít a Dubai World Centralra. A közlemény szerint a következő hónapokban több légitársaság megjelenését is bejelentik majd.