A Ryanair megmentené Görögországot

Ryanair légitársaság, Malév, csőd, megszünés
Vágólapra másolva!
Mentőtervet ajánlott fel a görög közlekedési miniszternek az ír fapados légitársaság. Kosztasz Hacidakisznak küldött levelében a Ryanair - amely épp most nyitotta meg első görögországi bázisát Haniában - 2016-ra évi 10 millió plusz utast ígért a kormánynak a reptéri díjak mérséklése fejében.
Vágólapra másolva!

A Ryanair több mint 2 millió utast szállított Görögországba azóta, hogy 2010 májusában elindult az első járata Frankfurt Hahnból Kószra. A társaság az idén 1,4 millió utas szállításával számol, nyári menetrendje 85 görög útvonalat tartalmaz 10 repülőtérre (köztük két újra, Kalamatára és Zákinthoszra).

Az ír fapados cég ugyanakkor sajnálja, hogy Athén nem kíván élni az utasforgalom növelésével, amelyet a Ryanair nyújtana, miközben az ottani reptéren az utasszám 2008 és 2012 között 22 százalékkal csökkent. A tavaly regisztrált 12,8 millió utashoz a Ryanair ígérete szerint még 4 milliót tudna hozzáadni, ha az athéni reptéri díjak megfelelők lennének, míg Szalonikibe további kétmilliót, a többi 10 görög célpontra pedig 4 milliót vállalna be a légitársaság.