Nosztalgia a prágai U Flekuban

Söröskorsók az U Fleku sörözőben Prágában
Vágólapra másolva!
Régen a prágai U Fleku nemcsak a söréről, hanem a kabaréjáról is híres volt. A múlt század húszas-harmincas éveit idéző kabaré, amely az 1989-es rendszerváltás után megszűnt, most visszatér a söröző színpadára. A első előadást április 27-én tartják.
Vágólapra másolva!

"Felújítjuk a hagyományos, évtizedeken át rendkívül népszerű prágai kabarét, amelynek egyik klasszikus színhelye volt az U Fleku söröző " - közölte Ivo Brtník, a cseh fővárosba látogató turisták által az egyik legkeresettebb idegenforgalmi célpontnak számító, nemzetközi hírű vendéglő társtulajdonosa.

A mintegy másfél órás műsorban 12 táncosnő, egy műsorvezető és élő zenekar fogja szórakoztatni a nagyérdeműt. A színhely a söröző felújított, 180 főt befogadó nagyterme lesz, a belépődíj 490 koronába, azaz mintegy 18 euróba kerül. Ezért az összegért a vendég háromfogásos vacsorát is kap, amelyből nem hiányozhat az eredeti, helyben főzött sörrel készült gulyás sem. A vacsora árában egy korsó helyi sör is benne foglaltatik.

Forrás: Wikimedia.commons
Forrás: Wikimedia.commons

Az U Fleku Prágában

"Tekintettel arra, hogy vendégeink 80 százalékát külföldi turisták teszik ki, a táncos-zenés műsorban a múlt század hagyományos cseh kabarédalai mellett időnként egy-egy angol, német vagy olasz dal is elhangzik. Több régi dal szövegét azonban részben megváltoztattuk, mégpedig úgy, hogy a mai helyzetre reagáljanak, és az emberek megértsék a poénokat" - fejtette ki Petr Hasek, a műsor rendezője.

A kabarét az első időben hetente egyszer, szombaton láthatják az érdeklődők. Megfelelő igény esetén a söröző tulajdonosa szerint heti két-három előadás is megtartható. A prágai sajtó szerint az első két-három kabaré-előadáson máris telt ház lesz.