Az Etyeki Pikniken beköszönt a tavasz

etyeki piknik,
Vágólapra másolva!
A tíz éven keresztül óriási tömegeket vonzó Etyeki Pincefesztivált és a Kezes-lábost a szervezők meghittebb, bensőségesebb hangulatú rendezvénnyé fejlesztették. Az új hívószó Etyeki Piknik, melyet évszakonként rendeznek meg az Újhegy és a Szépvölgy borházaiban.
Vágólapra másolva!

Az új generációs rendezvényen az ébredező hazai gasztrokultúra színes egyéniségei vonulnak fel: a borászok, kézműveskiállítók, képzőművészek, zenészek igényes programokat ígérnek.

Forrás: MTI/Manek Attila

A tavaszi piknikre nem kell sokat várni, március 23-án újra nyit az Újhegy és a Szépvölgy a legjobb kézműves pezsgőkkel és különleges kulináris csemegékkel.

A programok között szerepel spanyol sonkabemutató- és előadás, ahol megismerkedhetünk a sonkakészítés és -érlelés kulisszatitkaival, kóstolhatunk húsvéti sonkavariációkat, kiderül, hogy milyen a jó kelt tészta vagy sólet, mitől kézműves a csokoládé, mitől garabonciás a sajt, milyen a jó pálinka, és remek borok mellett összehasonlíthatunk néhány hazai pezsgőt champagne-i rokonaival.

A tavaszi piknik főszereplői

1. Gradowski Birtok
2. Garaguly Birtok és Borpince: Balla Géza Pincészete (Ménes-Arad)
3. Milán-pince
4. Székely udvar
5. Gombai-birtok
6. Árpás László sonkamester pincéje: Szatmári Családi Pincészet (Szigliget),
Tiffán Ede és Zsolt Pincészete (Villány)
7. Halmi-pince
8. Zarándok-pince: Karner Gábor Kézműves Borászata (Mátraalja), Losonci-pince (Mátraalja), Szecskő Tamás Pincészete (Mátraalja)
9. Kácsor "Kíra" -pince: Centurio Szőlőbirtok - Ludányi Balázs (Gyöngyöstarján)
10. Berényi-pince: Orosz Gyula Családi Pincészete
11. Debreczeni-pince: Ferenczi-szőlőbirtok (Szekszárd)
12. Krisán-pince
13. Rókusfalvy-birtok: Kislaki Bormanufaktúra (Dél-Balaton), Bott Frigyes Pincészete (Muzsla), Ráspi Borászat (Fertőrákos), Laposa-birtok (Badacsony)
14. Buzál-Mórocza Pincészet:
15. TÉLIKÉK után NYITNIKÉK-pince: Patricius Borház (Tokaj-Hegyalja)
16. Korda Filmpark



Az Etyeki Piknikről korábbi cikkünk itt olvasható.