Oroszinvázió várható Hévízen

A sármelléki Hévíz-Balaton Airport
Vágólapra másolva!
Április 14-én charterjáratokat indít két utazási iroda Moszkvából Sármellékre, ahonnan Hévízre és környékére szállítják az utasokat - jelentették be a Moszkvai Magyar Kulturális Központban tartott tájékoztatón. Korábban egy másik iroda is hasonló terveket jelentett be.
Vágólapra másolva!

A beharangozó sajtóértekezleten részt vett Papp Gábor, Hévíz polgármestere, aki történelmi pillanatnak nevezte az orosz charterjáratok indítását, melyek heti egy alkalommal, vasárnaponként közlekednek majd Moszkva és az önkormányzat kezelésében lévő Hévíz-Balaton Airport között. A moszkvai Vnukovo reptérről induló charterjáratokon a várakozások szerint nagy számban érkeznek majd orosz vendégek Hévízre és környékére.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Papp Gábor szerint a Hévíz-Balaton Airportnak elemi érdeke, hogy minél több járatot fogadjon. Jelenlegi információi szerint két utazási iroda, a Robinson Tours és a Vedi Tour Group a Jakutyija szibériai légitársasággal együttműködve indít Sármellékre közlekedő charterjáratokat.

A polgármester ezt azért hangsúlyozta, mert március 2-án az 1000 Út utazási iroda hévízi képviselője bejelentette, hogy április 14-én a Tatarstan légitársasággal együttműködve charterjáratokat indítanak Sármellékre.

A moszkvai tájékoztatón Hévíz polgármestere ezen charterjáratok indításának hírét nem erősítette meg. Mint mondta, nem volt egyeztetés, és engedélyeztetési eljárás sem történt az önkormányzathoz tartozó, Hévízhez közeli repülőtérrel.

Az [origo] megkeresésére az 1000 Út utazási iroda képviselője azonban megerősítette a hírt, miszerint április 14-én a Tatarstan légitársasággal együttműködve valóban elindulnak a charterjáratok Sármellékre.

Forrás: MTI/Varga György

Jakócs György, a Robinson Tours vezérigazgatója bejelentette, hogy április közepétől októberig tervezik üzemeltetni a Moszkva-Sármellék charterjáratokat.

Az utazási költségekkel kapcsolatban kapcsolatban Irina Fegyina, az orosz Vedi Tour Group vezérigazgatója kijelentette, cégük ellenzi a dömpingárakat, nem akarja önköltségi ár alatt értékesíteni a hévízi gyógyüdülési lehetőséget magába foglaló utakat. A gyakorlat ugyanis azt mutatja, nem szabad a gyógyturizmus színvonalát lerontani az olcsósággal.

Az orosz jelenlét már most is meghatározó Hévízen, korábbi cikkünk itt olvasható.