Jól sikerült a snowboardos hétvége

snowboard, Make Some NOiSE
Vágólapra másolva!
Másfél méteres hó fogadta hétvégén a mátraszentistváni Síparkba látogató snowboardosokat. A parkban az Opel Make Some NOiSE esemény keretében rendezték meg a snowboard-diákolimpiát és az idény második magyar kupafutamát is.
Vágólapra másolva!

Dacára a március elején beköszöntött tavasznak és hétvégi napsütésnek, a snowboardosrendezvény résztvevői tömör másfél méteres havon csúszhattak az elemekkel és ugratókkal tűzdelt snowboardparkban, a hétvégére kialakított banked slalom pálya döntött kanyarjaiban és a Sípark teljes területén. Minden ideális volt, hogy az Opel Make Some NOiSE szervezői összehozzák a snowboard élet több generációját.

Péntek este egy jó hangulatú, laza összejövetellel, a Nosepress Jammel indult a program. A szervezők és a részt vevő barátok a kedvenc trükkjeivel tisztelegtek Makács Zoltán emléke előtt.

Forrás: Magyar Snowboard Szövetség

Szombaton az immár olimpiai versenyszámként elismert slopestyle verseny következett a Burn-SaintPista Funparkban, ahol két ugratót és két csúszó elemet sorba kötve mutatták be tudásukat a riderek. Az eseményre hazalátogatott Szigeti Viktor és Gyarmati Panka is, akik magabiztos trükkjeikkel felnőttkategóriában meg is nyerték a versenyt. Bár Panka egyedül indult a női mezőnyben, közkívánatra hátraszaltót ugrott. A versenyen a fiatal generáció is bizonyított, Fricz Botond immár második idei kupafutamát is megnyerte a testvére előtt végezve. A nagy ugratón a freestyle síelők érezték a legjobban magukat, ők 900 fokos forgásokat is bemutattak.

Délután öttől egészen estébe nyúlóan a döntött kanyarokkal támogatott banked slalomon volt a sor, ahol rajthoz állt a sportág apraja-nagyja. A legfiatalabb és legidősebb induló között több mint 40 év volt a korkülönbség. A döntött kanyarok között remekül lehetett fejleszteni a kanyartechnikát, a gyors élváltást és a ritmusérzéket, ezért a szervezők nem korlátozták a menetek számát. A leglelkesebbek ezt ki is használták, és 10 mért idővel büszkélkedhettek. Az is kiderült, hogy a jó technika nem korfüggő. Sticzay Péter a senior kategória győztese az abszolút harmadik idővel végzett, a 12 éves Fricz Botond pedig abszolútban az ötödik legjobb idővel zárt. A verseny győztese, ahogy tavaly is, Balogh Ádám, az egyik legtehetségesebb magyar freestyle snowboardosa lett.

Forrás: Magyar Snowboard Szövetség

A vasárnapi diákolimpia, a banked slalom pálya egyszerűsített változatán zajlott. A kicsik láthatóan élvezték a döntött kanyarokat és a pálya végét jelentő hullámokat. A megmérettetés után minden résztvevőt az esemény pólója és más értékes ajándék várt.

A vasárnap másik programja a MuMuS csapatverseny volt, ahol a résztvevők háromfős csapatokba szerveződve - egy szerencsekerék segítségével véletlenszerűen kisorsolt - trükköket oldottak meg. A csapatok minden hibánál kaptak egy betűt a MuMuS szóból. Ha összegyűlt az öt hiba, a csapat kiesett. A verseny ismétlődési szabályai miatt a már tradicionális MuMuS versenyen a csapatszellem, a jó taktikai érzék és a széles körű snowboardtudás a nyerő recept. A jó hangulatú "összecsapást" végül a Gyarmati Panka, Szigeti Viktor és Kovács Domonkos alkotta Égők trió nyerte. Panka Györki Balázs helyére állt be, aki a verseny közben megsérült.