Elengedték a részegnek tartott pilótát

alvó pilóta, repülőgép, kapitány
Vágólapra másolva!
A rendőrség elengedte, a Thomson Airways viszont felfüggesztette állásából azt a pilótát, akit ittasság miatt tartóztattak le munkaideje alatt, épp mielőtt felszállt volna a repülőgépre - közölte a légitársaság.
Vágólapra másolva!

Az eset még február 10-én történt, amikor a meg nem nevezett, 51 éves pilóta Birminghamből szállított volna több száz utast a fedélzeten - írja a Telegraph. Az alkoholos befolyásoltság miatt letartóztatott alkalmazottat korábban óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Kedden viszont a Thomson Airways azt közölte, hogy további vizsgálatokig felfüggeszti állásából az illetőt, miután a rendőrség vádemelés nélkül szabadlábra helyezte őt. Az egyelőre nem világos, hogy a rendőrség miként bizonyosodott meg a pilóta állapotáról, és mennyi alkohol volt a vérében, mivel a szabadlábra helyezésről szóló hír megerősítésén kívül nem részletezte az esetet.

A brit törvények alapján a pilóták és a személyzet vérében csak a negyede lehet a közúti járművek vezetői számára megengedett alkoholszintnek.

Nem ez lett volna az első eset Birminghamben, hogy egy légi személyzet tagját ittasság miatt megbüntetik. Az Emirates egyik légiutas-kísérőjét, a 24 éves Stephanie Partingtont, 24 tavaly 110 fontra büntették, amiért alkoholfogyasztás miatt nem tudta ellátni a munkáját.