Vágólapra másolva!
Karnyújtásnyi Balaton, így nevezte el a szegedi Balatonikum Egyesület azt az akciót, amelynek keretében pünkösd vasárnapján a magyar tenger szerelmesei körbeölelik a tavat. 250 ezren kellenek hozzá.
Vágólapra másolva!

Varga Iván, a szervező egyesület elnöke szerint a kezdeményezés a Balatont imádó emberek egyszeri és megismételhetetlen összefogása lehet. A programmal világrekordot szeretnének felállítani. Résztvevőként számítanak mindenkire, aki a tó környékén lakik, de azokra is, akik az ország távolabbi pontjain élnek. A szervezők reményei szerint a performansz megmozgatja majd az egész országot Békéscsabától Győrig, Nagykanizsától Miskolcig. 2010-ben már volt egy hasonló kezdeményezés, amelyet a balatonboglári általános iskolások szerveztek. Akkor sajnos nem sikerült átölelni a Balatont.

A sikerhez azzal kívánnak hozzájárulni a helyi szolgáltatók, múzeumok, bemutatóhelyek, hogy komoly engedményeket adnak a résztvevőknek. "A gigantikus flash mob célja, hogy felhívjuk a figyelmet nemzeti kincsünkre" - mondta a szervező. Jelentkezni abalaton.hu weboldalon lehet - tette hozzá Varga Iván, aki a szegedi Utazás kiállításon mutatta be hivatalosan a programot.