A legdrágább és legolcsóbb turistacélpontok

thaiföld, Koh Phangan sziget
Vágólapra másolva!
Egy friss felmérés szerint Párizs turisztikai népszerűsége lekörözte New Yorkét a Hostels.com weboldalon 2012-ben leadott szobafoglalások alapján. E szerint a brit turisták egyre ritkábban választanak távoli célpontokat a nyaraláshoz.
Vágólapra másolva!

2011-ben még Dublin volt a harmadik legnépszerűbb célállomás, utána Amszterdam, Las Vegas, majd Róma következett. A brit turisták előszeretettel választották úti célnak Madridot, amely a látogatottsági ranglistán négy hellyel előrébb került. Ezzel szemben Isztambul néggyel lejjebb csúszott.

A renyhe gazdasági helyzet mellett nem meglepő, hogy olyan távoli desztinációk, mint Los Angeles, Las Vegas, San Francisco vagy Orlando jelentősen veszítettek népszerűségükből, ezt az elemzők a gazdasági válság rovására írják. A britek inkább közelebbi és így olcsóbb turisztikai úti célokat választanak, kihasználva a font és euró közötti árfolyam-ingadozásból adódó előnyöket - nyilatkozta Kate Hopcraft, a Hotels.com szóvivője.

Forrás: AFP
Thaiföld az egyik legolcsóbb turistacélpont

Az átfogó tanulmány a szobaárakat is alaposan megvizsgálta, hol a legdrágább, és hol ajánlják a legjobb ár-érték arányú szobákat. Monte-Carlóban a kétágyas szoba átlag 200 dollárt kóstál egy éjszakára. Ugyanez az ománi Maszkatban 188, New Yorkban 179, Rio de Janeiróban 177, Moszkvában 160 dollárba kerül.

Összehasonlításképpen Londonban átlagosan 110 dollárt kérnek egy kétágyas szobáért egy éjszakára.

A legolcsóbb szállást Délkelet-Ázsiában, Kambodzsa fővárosában találták. Phnom Penhben már 40 dollárért kapunk kétágyas szobát, a thaiföldi Pattayában 48, Hanoiban 49, a szintén thaiföldi Chiang Maiban 53 dollár.