Áztassa magát a szerelmével!

Hévízi tófürdő, gyógyfürdő, Valentin-nap
Vágólapra másolva!
Bár sokan a legszívesebben tudomást sem vennének a Valentin-napról, felfoghatjuk úgy is a szerelmesek napját, mint tökéletes indokot arra, hogy a párunkkal elutazzunk valamerre. Ráadásul február 14-e idén csütörtökre esik, így akár egy hosszú hétvégét is ki lehet hozni belőle.
Vágólapra másolva!

Hévíz és a Balaton

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Bár ilyenkor télen nem sok nyoma van a Balatonnál a nyáron megszokott nyüzsgésnek és zsongásnak, ez nem jelenti azt, hogy ilyenkor nem érdemes felkeresni a tavat és környékét. Hévíz mindenképp jó választás lehet, hiszen ilyenkor, télen a meleg vízű gyógytóban megmártózni nem csak, hogy jól esik, de nagyon hangulatos is. A fürdőben lehet kölcsönözni úszógumit, így különösebb úszótudásra nincs szükség. Ráadásul Hévízen és környékén télen sem áll meg az élet, és a fürdőzésen kívül is bőven akad még lehetőség a kikapcsolódásra. Hévíz belvárosi utcái nagyon hangulatosak, és érdemes elsétálni az Árpád-kori templomhoz az Egregyi városrészben. Könnyedén átugorhatnak Keszthelyre is, ahol az ország egyik legszebb kastélya áll, emellett jó program lehet a Cadillac-múzeum vagy 16 éven felülieknek az Erotikus Panoptikum is. Ha pedig különleges látnivalóra vágyik, akkor irány a déli parton Fonyód és a csodálatos panorámát kínáló Sipos-domb: itt található a Kripta-villa. A fennmaradt legenda szerint, ha az ott található nászágy felett egy lány és egy fiú megfogja egymás kezét, akkor szerelmük örökké tart majd.


Eger

Fotó: H. Szabó Sándor

Nem véletlen, hogy Eger a magyar utazók egyik kedvenc célpontja. Finom borok, klassz fürdők, az egri vár... kell ennél több Valentin-napra? Aligha. Ha szereti a csillagokat, akkor térjen be a vártól csak néhány percnyi sétára lévő Eszterházy Károly Főiskola központi épületébe (Líceum) is, itt találjuk ugyanis a Csillagászati múzeumot, ahol 18. századi csillagászati eszközök találhatók. Ne hagyja ki az épület tornyának tetején Eger szemét, a Camera Obscurát sem, amely egy sötét szobában kivetíti a város látképét. Néhány lépcsőfokkal feljebb, a torony panorámateraszáról 53 méter magasból saját szemünkkel is körbe nézhetünk a város felett. És ha már Eger, akkor Egerszalókot sem érdemes kihagyni, különösen télen. Egerszalók igazi nevezetessége a föld mélyéből feltörő termálforrás és a lefolyó víz által létrehozott mészkődomb, mely az évek során sódomb néven vált ismertté. A Saliris Resort gyógy- és wellnessfürdő kinti medencéiben akkor is lehet fürdőzni, ha a tájat hó lepte be. De részt lehet venni szaunaszeánszon, vagy akár boros kényeztetést (egri vörös szőlős fürdő) is lehet választani.

Budapest

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Budapest mindenképp az egyik legromantikusabb város - gondoljunk csak a belvárosra az esti fényekkel - és nem csak itthon gondolják így, hanem Európa-szerte. Nem véletlen, hogy a külföldi turisták is szívesen jönnek ide. A Gellért-hegy sosem okoz csalódást: a kilátást a Dunára nem lehet megunni, amikor van hó, akkor jókat lehet szánkózni is. A téli sportoknál maradva, ha szeret csúszkálni, akkor irány a felújított Városligeti Műjégpálya, ami akkor is jó ötlet, ha a pár valamelyik tagja még csak messziről látott korcsolyát. Mi kipróbáltuk, és tényleg nagyon jó móka, sok nevetéssel, tejszínhabos forró csokival és persze egy-egy kötelező eséssel. A pályán továbbra is lehet korcsolyát kölcsönözni (700 forint egy óra), és egy 50 perces oktatáson sem ciki részt venni felnőttként sem. Kezdésnek egy kétórás korcsolyázás pont jólesik, utána még sétálhatunk egyet a kivilágított Vajdahunyadvárban is.

Dobogókő

Forrás: [origo]

Dobogókő minden pár számára kötelező kirándulóhely, egyrészt a gyönyörű táj és kilátás, másrészt a pozitív energiák miatt (hiszen azt tartják, hogy a környéken, a Pilisben található a Föld szívcsakrája). Talán nem véletlen, hogy még 1898-ban itt létesült az ország első turistaháza is. Mi azok közé tartozunk, akik télen is imádnak kirándulni, dombokat és hegyeket mászni, és csak ajánlani tudjuk mindenkinek, hogy a mínuszok ellenére is bátran merészkedjen ki a természetbe. Amikor van elég hó, akkor síelni is lehet Dobogókőn, ez a legközelebb fekvő síközpont Budapesttől. A dobogókői nagy parkolótól és buszfordulótól kb. 700 méterre, a Makovecz Imre tervei alapján épült Zsindelyes vendéglőtől pár lépésre található a két sípálya kiindulópontja. Be lehet venni a programba Esztergomot, illetve Visegrádot is.

Szeged

Ha szeretik a jó hosszú és izgalmas vízi csúszdákat, akkor irány Szeged és az Aquapolis fürdő. Itt találjuk ugyanis Európa leghosszabb egész évben üzemelő csúszdáját, amely a másik óriáscsúszdával együtt egy harminc méter magas toronyból indul. Mivel nagyrészt az épületen kívül kanyarognak, így télen nem ritka, hogy méteres jégcsapok lógnak rajtuk. A toronyból egyébként remek a kilátás, jól látszik a Tisza és a dóm is. Aztán kipróbálhatjuk a gőzölgő nyitott medencét vagy a csendes wellnessrészleget is szaunával, gőz- és pezsgőfürdővel, ami akkor is remek pihenős program, ha egyébként nem vagyunk különösebben oda a wellnessért. A belváros elegáns és szép, az épületek többségét felújították, így megőrizték a város hagyományos építészetét. A dóm egészen csodálatos látványt nyújt, a Móra Ferenc Múzeumban - és általában Szegeden - mindig lehet találni valamilyen érdekes kiállítást vagy kulturális programot.