Turisták szállják meg a Vatikánt

vatikáni turizmus, turisták a Szent Péter bazilika előtt
Vágólapra másolva!
XVI. Benedek lemondása mozgásba hozta a pápaválasztás gépezetét. Róma városa már készül az egész világból tömegeket vonzó eseményre.
Vágólapra másolva!

Alig jelentette be XVI. Benedek a lemondását, a Szent Péter tér környéki ajándéktárgy-árusok leállították a német pápát ábrázoló naptárak, képeslapok, érmék rendelését. "Húsvétra már az új pápa arcképével díszített szuveníreket fogják árulni" - nyilatkozták a kereskedők a sajtónak.

"Remélem, karizmatikus pápa következik, olyan mint Wojtyla volt. Az ő idején az ajándéktárgyak többszörösét vásárolták. A teológus XVI. Benedek túl komoly volt, nem reklámozta jól a képeslapokat, kulcstartókat" - mesélte a Szent Péter térrel szomszédos Galleria Aurora ajándéküzlet tulajdonosa az AGI olasz hírügynökségnek.

Forrás: Filippo Monteforte

A pápaválasztás és a beiktatás évszázadok alatt kialakult ceremóniája nemcsak a hívőket, hanem várhatóan a turisták nagy tömegét is az olasz fővárosba vonzza a közeljövőben. Joseph Ratzinger nyolc évvel ezelőtti beiktatására több mint félmillió turista érkezett a Vatikánba. A szállodák és a vendéglátó egységek most is hasonló számokkal kalkulálnak, és már készülnek a rohamra.

A Vatikán egyébként evangelizációs programjának részeként rendkívül nyitott a turizmusra. A lelkipásztorok aktívan kiveszik részüket a turistaútvonalak kialakításában, a Vatikánba látogató utazók széles körű tájékoztatásában.