Snowboardhétvége és diákolimpia a Mátrában

mátraszentistváni sípark, áramszünet
Vágólapra másolva!
A Mátrában gyűlnek össze a snowboard szerelmesei március 1. és 3. között, ahol a Magyar Snowboard Szövetség támogatásával megrendezik az első snowboardos diákolimpiát és a szezon második kupafutamát. A Make Some NOiSE! tavaly a hódeszkások közösségépítő találkozójává vált, amelynek programja idén tovább bővült.
Vágólapra másolva!

A rendezvény megálmodóinak célja, hogy összefogják a magyar snowboardosok generációit egy élményekben gazdag havas hétvégén. Az eseményt Makács Zoltán egykori snowboardos emlékének ajánlják a szervezők, akik hazánk két legeredményesebb versenyzőjét, Gyarmati Pankát és Szigeti Viktort is meghívták a fesztiválra.

Az iskolások a diákolimpián versenghetnek és gyűjthetnek pontokat, a szabad stílus kedvelői pedig egyénileg és csapatversenyen mérhetik össze tudásukat a mátraszentistváni Sípark Funparkjában. Az Opel Make Some NOiSE legnagyobb újítása a banked slalom, amely összehozza a kicsiket és nagyokat, s ahol a profik és amatőrök egy döntött kanyarokkal tűzdelt szlalompályán mérik össze tudásukat.

Make Some NOiSE 2013 - Snowboard Hétvége - 2013 március 1-3. from BBG on Vimeo.

A Make Some NOiSE beharangozó videóját itt megnézheti.

A program már péntek délután elindul, a 30 évesen elhunyt snowboardos, Makács Zoltán emlékére szervezett NosePress Jammel. Zoli kedvenc trükkje a nosepress volt, egy gyorsan elsajátítható alaptrükk, amelyben mégis rengeteg lehetőség rejlik, s így minden résztvevő szabadjára engedheti a fantáziáját.

A szombati nap lesz a legzsúfoltabb a programok szempontjából. A szabad stílus kedvelői a Magyar Snowboard Szövetség SlopeStyle kupafutamán mérik össze a tudásukat, ennek helyszíne a Burn Funpark, amelynek korlátai, csúszó dobozai és ugratói már-már az alpesi országok parkjainak színvonalát tükrözi. A pályát záró ugrató több mint 10 méteres repülést tesz lehetővé, amelyen hazánk legjobbjai akár 720 fokos fordulatot is be tudnak mutatni.

A nap programját a döntött kanyarokkal támogatott Banked Slalom zárja. A tavalyi tapasztalatokat felhasználva az idei pályán mindenki megtalálja a számítását. Az amatőrök számára kényelmes, közepes sebességgel a pálya szinte vezeti a snowboardost, a profik pedig az indítóállvány által biztosított extra sebességet kihasználva találhatnak kihívást. Természetesen a legjobb időket díjazzák a szervezők, a legfontosabb mégsem ez.

A vasárnapi zárónapon sok nevező várható a diákolimpián, ahol a 9 és 18 éves kor közötti iskolások állnak rajthoz. A versenyszám ez esetben is a Banked Slalom lesz, így biztosítva, hogy a versengés egyben jó móka is legyen a fiatalok számára.

A programról részletesebben itt tájékozódhat.