Gond volt egy Ryanair-géppel

Ryanair légitársaság, fapados, repülőgép, Boeing 737-800 típusú repülőgépe a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Vágólapra másolva!
Meg kellett szakítania a felszállást egy Pisából Brüsszel Charleroi-ba tartó Ryanair-gépnek, miután egy repülőtéri alkalmazott üzemanyag-szivárgást észlelt. Az eset könnyen tragédiába torkollhatott volna, ám szerencsére nem történt baj.
Vágólapra másolva!

A Ryanair Brüsszelbe induló Boeing 737-800-as gépe 100 utassal és négyfős legénységgel a fedélzetén szerdán 12. 45-kor megszakította a felszállást, mivel ömleni kezdett a kifutópályára az üzemanyag. Az FR 3746 járatszámú gép a Brüsszel melletti Charleroi-ba indult volna - írja a Corriere della Sera.

A szerencsés kimenetelű üzemi balesetben senki sem sérült meg. A legénység és az utasok a repülőtéri buszban várták, hogy cseregépet küldjenek értük.

Az üzemanyagtartály sérülését, amely a felszállás során komoly problémákat okozhatott volna, a repülőtéri utaslépcsőket kezelő társaság egyik alkalmazottja vette észre, és azonnal jelentette az illetékeseknek.