Lépjen a Titanic II fedélzetére!

Titanic emlékmű írországban
Vágólapra másolva!
Ausztráliában bemutatták azokat a látványterveket, amelyek alapján elkészítik majd a világ leghíresebb tengerjáró hajójának mását. A hasonlóság kísérteties, néhány modern kiegészítés lesz csak az 1912-ben elsüllyedt Titanichoz.
Vágólapra másolva!

A közelmúltban jelentették be, hogy egy kínai hajógyár megkezdte a Titanic óceánjáró luxushajó másolatának elkészítését. A nankingi székhelyű állami vállalat, a Csinling az ausztrál bányamágnás, Clive Palmer megrendelését teljesíti. Első útját - csakúgy, mint jéghegynek ütközött elődje - az angliai Southamptonból New Yorkba teszi majd meg 2016-ban.

A most nyilvánosságra hozott részletek alapján a hasonlóság kísérteties lesz, bár néhány modern felszerelés - például légkondicionáló, kórház és helikopter-leszálló - kiegészíti majd az eredeti terveket. Televízió és internet azonban nem lesz a hajón, a vendégek pedig a 20. század elejének megfelelő ruhákat kapnak kabinjaikban, amelyeket viselniük kell a fedélzeten. A berendezés korabeli lesz, még a tornaterem és az uszoda is.

Az alábbi képre kattintva megtekintheti belülről is a majdani Titanic II-t fotógalériával, háromdimenziós látványtervekkel, és összehasonlíthatja az eredeti tengerjáró berendezéseivel.

Fotó: Vincze Barbara [origo]