Télen akarja átszelni az Antarktiszt

Sir Ranulph Fiennes kalandor mindenféle külső segítség és  a mentés lehetősége nélkül akarja átszelni sítalpakon az Antarktiszt
Vágólapra másolva!
A világon elsőként télen, mindenféle külső segítség és a mentés lehetősége nélkül akarja átszelni sítalpon az Antarktiszt Sir Ranulph Fiennes ismert brit túrázó.
Vágólapra másolva!

A 68 éves extrémsportoló és öt társa hétfőn hajózott ki a dél-afrikai Fokvárosból, hogy a hónap végére a jég födte kontinensre érkezzen, majd néhány hetes felkészülés után márciusban elinduljon a tervek szerint fél évig tartó, 4000 ezer kilométeres útra.

Forrás: AFP/Alexander Joe
Sir Ranulph Fiennes hajója elindult az Antarktisz felé

A már számos világrekordot felállító Fiennes szerint eddig még senki nem tett kísérletet arra, hogy télen keljen át a hatodik kontinensen, ahol a leghidegebb téli hónapokban, júniusban, júliusban és augusztusban akár mínusz 90 Celsius fokra is süllyedhet a hőmérséklet. A sportember egyszer már átszelte az Antarktiszt, de az nyáron történt, 1992/93 fordulóján. Fiennes emlékezetes csúcsteljesítménye a világ hét kontinensén hét egymást követő nap alatt megtett hét maratoni futás is.

Az extrémsportoló elismerte, hogy a téli átkelésben még senkinek nincs tapasztalata, ezért a teljes ismeretlenség várja őket az Antarktiszon.