Magyarországi hotelek a legjobbak között

Four Seasons Hotel Gresham Palace, legjobb szállodák
Vágólapra másolva!
A világ 25 legjobb szállodája közé választotta több millió vélemény alapján a TripAdvisor online útikalauz a budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace-t, míg az egyik vezető német utazási portál szerint a világ 99 legkedveltebb szálláshelye között szerepel a Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a TripAdvisor listáján a 23. helyen szerepel a budapesti Four Seasons Gresham Palace. A budapesti szállodának olyan versenytársakkal kellett megküzdenie, amelyeknek Bali vagy Hawaii szigete, vagy éppen London ad helyet.

Forrás: MTI/Jászai Csaba
A Four Seasons Hotel Gresham Palace

Az oldal nemcsak nemzetközi, de nemzetenkénti rangsort is összeállított. A magyarországi toplista erősen fővároscentrikus, mivel csak egyetlen vidéki szálloda szerepel rajta. A Tokaj-Hegyalján található Andrássy Rezidencia Wine&Spa a Travelers' Choice 2013 címet így olyanokkal együtt birtokolja, mint a már említett Four Seasons Hotel Gresham Palace vagy éppen a Le Meridien Budapest.

Az egyik legnagyobb német utazási portál, a HolidayCheck.de minden évben összeállítja a vendégeik által legkedveltebb 99 hotel listáját. Az elmúlt évben mintegy 780 ezer értékelés érkezett, ezek száma és értéke, valamint az, hogy a vendégek milyen arányban ajánlják a szállodát, adja a végső rangsort, amelyre ezúttal egyetlen magyar szálloda, a Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz került fel.

Forrás: Lotus Therme Hotel & Spa
A Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz

Az elismerés különösen fontos, hiszen azokat mindkét esetben a vendégek visszajelzései alapján ítélték oda - hangsúlyozta Kerek Péter, a mindkét szállodát üzemeltető Accent Hotel Management marketing vezetője. Ez pedig azt mutatja, hogy a minőségi, nyugati színvonalú kiszolgálást és vendégkezelést értékelik a szállodák vendégei. Hozzátette, hogy a piaci trendek ugyan megkérdőjelezhetik ezt a döntést, hiszen a kuponos oldalak térnyerése által a csökkenő átlagárak könnyen a gyengébb minőségű szolgáltatás irányába mutathatnak, de valójában egy hosszú távra tervező szálloda esetében mindig a minőség a legfontosabb, hiszen a visszatérő vendég jelenti a legnagyobb nyereséget minden szempontból.

A havonta több mint 50 millió látogatójával a TripAdvisor jelenleg a legnagyobb online utazási oldal és online útikalauz. Mintegy 30 országban 20 nyelven érhető el, és nemcsak utazási információk és szállásajánlatok találhatók az oldalon, hanem az utazók tanácsainak és véleményének is teret adnak. Az adatbázisa több mint 89 ezer úti célt, 145 ezer látnivalót és közel félmillió szállodát tartalmaz - olvasható a közleményben.