Lavina ölt meg két síelőt Olaszországban

símelléklet, lavina, hógörgeteg
Vágólapra másolva!
Magával sodort két síelőt egy lavina Cortina d'Ampezzo közelében, a környéken napok óta hármas szintű lavinaveszély van.
Vágólapra másolva!

Két síelő halálát okozta egy lavina az olaszországi Cortina d'Ampezzo síparadicsom közelében. A baleset mintegy 2100 méteres magasságban, a Cristallo-hegycsoportban történt - jelentette az ANSA pénteken. Mindkét áldozat dél-tiroli sítúrázó volt.

A térségben napok óta jelentős a lavinaveszély, hármas szintű figyelmeztetés van érvényben az ötfokozatú skálán. Az elmúlt napokban a térségben 1-1,4 méter friss hó esett.

Tirolban egy kabinban rekedtek

Tirolban péntek reggel egy áramszünet miatt öt órán át többen egy völgy fölött, 50 méteres magasságban a kötélpálya egyik kabinjában rekedtek - jelentette az APA.

Az utasok a nagy magasság miatt eleinte megtagadták, hogy kötélen ereszkedjenek le, de amikor a lift még délben sem indult el, beleegyeztek, hogy így mentsék ki őket szorult helyzetükből. A mentőakció közben senki sem sérült meg.

Az áramszünetet az okozta, hogy eltörött egy hóágyú vízvezetékcsöve, és ennek nyomán földcsuszamlás történt, aminek következtében egy villanyvezeték megrongálódott. Az áramszünetet előreláthatólag csak szombat reggelre sikerül elhárítani.