Népszerű a feje tetejére állított ház

Tetejére fordított ház Németországban, Verrueckte Haus, Bispingen
Vágólapra másolva!
Igazi turistaattrakcióvá vált májusi megnyitása óta a feje tetejére állított ház a tiroli Terfensben. A különleges épület ötlete két lengyel vállalkozó, Marek Rozanski és Ireneusz Glowacki fejéből pattant ki, akik Németországban és hazájukban is valósítottak már meg nem mindennapi projekteket.
Vágólapra másolva!

Naponta gyakran ötszázan is kíváncsiak a különleges építményre, amelyet nemcsak kívül, de belül is elforgattak 180 fokkal - közölte Anna Maria Kalka, a fordított ház marketingfelelőse. A 140 négyzetméteres házat kilenc hónapos építése alatt szó szerint a feje tetejére állították, ráadásul enyhén ferde is, ami jó egyensúlyérzéket kíván meg a belépőtől, aki az ajtón át egyenesen az első emeletre jut.

Forrás: AFP/Holger Hollemann
Hasonló ház a németországi Bispingenben

Az épületben tizenegy szoba van, minden megtalálható benne, ami egy átlagos családi házban: teljesen berendezett gyerekszoba, nappali, konyha, műhely, fürdőszoba. Az összes bútort és berendezési tárgyat megfordították és a plafonra - azaz a padlóra - erősítették: a műhely festékes vödrétől kezdve a nappali kanapéján át a konyhaszekrényig mindent. Még a hűtőszekrény tartalma is a fordított világ szabályaihoz igazodik. A látogatók - különösen a férfiak - egyik nagy kedvence a garázs, ahol egy Volkswagen Bogár áll, természetesen a terembe lépők feje felett, a "padlóra" erősítve.