Mákfesztivált rendeznek Gödöllőn

mákostészta
Vágólapra másolva!
A karácsonyi finomságok elmaradhatatlan hozzávalója lesz a főszereplője az idén először meghirdetett gödöllői mákfesztiválnak, amelyet a város megújult főterén tartanak vasárnap.
Vágólapra másolva!

Nemcsak megízlelni lehet majd a mákból készült étel- és süteménykülönlegességeket, hanem versengeni is ezek elkészítésében - tájékoztatta az MTI-t a szervezők nevében Gödöllő önkormányzatának kommunikációs igazgatója. Péterfi Csaba elmondta, hogy a bejglik mellett többek között mákos pite, mákos muffinok, máktorta, habos-mákos lepény várja majd az érdeklődőket, de - versenyen kívül - megkóstolhatják Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész, Gödöllő díszpolgára tejes-mézes-mákos fánkját is.

Forrás: Táfelspicc

A gasztronómiai élmény teljességéért a felnőttek koccinthatnak a Magna Cum Laude minőségi magyar mákpálinkával, míg a kicsik a kóstolgatás után a gyermekfoglalkoztatóban verses-zenés összeállításokat hallgathatnak (a nap hangulatához illően a mák ihlette darabok kerülnek majd színre).

A sütési-főzési tudományukat megméretők közül mindenki oklevéllel és ajándékkal térhet haza, a zsűri fődíját kiérdemlő versenyző ezen felül egy 2 fő részére szóló, a helyi Erzsébet királyné étteremben felhasználható svédasztalos ebédmeghívást is kap - közölte a kommunikációs igazgató.