Így lehet síelni itthon az ünnepek alatt

eplényi sípálya
Vágólapra másolva!
Valamelyik nagy hazai sípálya mindig nyitva tart majd, de eltérő napokon és zárással. Az biztos, hogy a hóágyúkra még jó darabig szükség lesz a megfelelő hóvastagság elérésére.
Vágólapra másolva!

Az eplényi Nordica Síarénában folyamatosan dolgoztak az éjjel is a hóágyúk, így a nem túl kedvező hőmérséklet ellenére is 30-55 cm-es hóréteg várja a látogatókat. Este nyolcig nyitva vannak, sötétedés után is lehet síelni, hála az új reflektoroknak. Üzemel a Szent Sólyom is, a négyülőszékes felvonó.

Forrás: Síaréna
Szombat kora reggeli kép az eplényi sípályáról

Az ünnepek alatt az alábbiak szerint tartanak nyitva: december 20-23-ig reggel 9:30-tól este 8-ig, 24-én 9-től délután 2-ig, december 25-én 26-án zárva lesznek az ünnepekre ígérkező nagy meleg miatt. December 27-30-ig reggel 9-től este 9-ig, szilveszterkor 9-től délután 2-ig, január 1-jénpedig zárva tartanak.

A mátraszentistváni Síparkban is folyamatosan hóágyúznak, jelenleg a hóréteg vastagsága 20-60 centiméter. Ott reggel 9:30-tól este 9-ig tartanak nyitva, december 24-én és 25-n viszont zárva lesznek. December 26-án nyitnak ki, és egészen december 30-ig a szokásos nyitva tartás szerint üzemelnek, majd 31-én 9:30-tól délután fél 5-ig, és január elsején is kinyitnak 11-től este 6-ig.

A Zempléni Kalandpark sícentruma, mától, azaz december 22-től látogatható, 70 cm-es hóval várják a síelőket. Szombaton esti síelés is lesz az egyes pályán este 8-ig. A Zemplén Kalandpark december 24-én zárva tart, de az ünnepek alatt is a megszokott nyitva tartási rend szerint, azaz minden nap reggel 9 és délután 4 között lehet síelni.

Bánkútról annyi információ szerepel a sípálya honlapján, hogy december 23-én vasárnap reggel 9-kor ismét beindulnak a felvonók a korábbi rossz időjárás miatti leállás után.