Helsinkibe is indul fapados járat

norwegian légitársaság
Vágólapra másolva!
Közel tíz évvel a fapadosok magyarországi megjelenése után végre lesz olcsó légi kapcsolat Budapest és Helsinki között is. A Norwegian április 11-én indítja be járatait, melyek heti három alkalommal repülnek majd a nyári menetrendi időszakban a magyar és a finn főváros között.
Vágólapra másolva!

Korábban a Malév és a Finnair duopóliumát csak a SAS-csoporthoz tartozó, de árban alig lejjebb menő Blue1 törte meg, de nem zavart sok vizet, és hamar el is tűnt Budapestről. Finnországba az első fapados járatot a Wizz Air indította Budapestről 2010-ben, de a legnagyobb közép-európai diszkontcég Turkuba repül és csak nyáron. A Ryanair idén, a Malév-csőd után kezdett el repülni Tamperébe, ez a járat a társaság nagy törlései ellenére még nem tűnt el a menetrendből.

A Norwegian az egyik legsikeresebb európai légitársaságnak számít, évek óta stabilan nyereséges, részvényeit jegyzik az oslói tőzsdén, folyamatosan nyitja újabb bázisait. Budapestre eddig Oslóból, Koppenhágából és Stockholmból repült, Helsinkivel tehát a társaság negyedik észak-európai bázisa is elérhető lesz Magyarországról.

Forrás: AFP/Kyrre Lien

A Norwegian idei nagy dobása az, hogy megpróbálkozik a hosszú távú járatokkal, noha ebbe eddig minden fapados belebukott. Nyártól New York-ba és Bangkokba is repülnek vadonatúj Boeing 787 Dreamliner gépekkel a két legnagyobb skandináviai bázisukról. Az sem kispályás ötlet, hogy északi otthonuktól távol, Londonban nyitnak bázist, és beállnak versenyezni a mediterrán nyaralóhelyek kiszolgálásában a legnagyobb brit fapados és chartercégekkel.

Budapesten a Norewgian a negyedik számú fapados marad a járatnyitás után is a Wizz Air, a Ryanair és az easyJet mögött. A Norwegian ritkán ad 10 ezer forintnál olcsóbb jegyeket, viszont nem terheli kártyadíjjal a foglalásokat. A Budapest-Helsinki útvonalra iránytól függően 45, illetve 57 euróért kaphatóak a legolcsóbb jegyek.