Hangulatvilágításban lehet majd síelni

Mátraszentistváni Sípark, havazás
Vágólapra másolva!
Újabb 15 cm hó hullott az éjszaka a Mátraszentistvánon, így már 25-27 cm vastag friss hó van a Sípark pályáin. A napokban megkezdik a sípályák hóágyúzását is, ráadásul a hétvégére újabb havazás várható, így nagy hóvastagsággal lehet megnyitni a pályákat a várhatóan december 14-én kezdődő szezonban. A síelőket ráadásul számos újítás várja.
Vágólapra másolva!

A mai napon 27 cm a természetes hóréteg - közölte az [origo] kérdésére a Síparkot üzemeltető családi vállalkozás szóvivője. Erbeszkorn Tamás hozzátette: a nyitáshoz ennél több kell, mivel szeretnék kiváló minőségben, nagy hóvastagsággal megnyitni a pályákat. Először a nagyrét pályáit hóágyúzzák be, ami 8-10 hektárnyi felületet jelent. "Összesen 16 hóágyút készítettünk fel, és amint éjszaka lehűl a levegő, indítjuk is ezeket" - mondta a szóvivő. A nyitást december 14-én, pénteken reggel 9:30-kor tervezi a társaság.

Forrás: Erbeszkorn Tamás
Így néz ki a Sípark a havazás után

Erbeszkorn Tamás hangsúlyozta, hogy a síbérletek ára már negyedik éve nem emelkedik. A napi bérlet ára felnőtteknek 5500 forint, a gyermekek- és a szeniorbérlet 4500 forint. Ezen kívül hétköznapi 3 napos (12 500 forint) 4 napos (16 000 forint) 5 napos (20 000 forint) olcsóbb bérlet és úgynevezett Weekend Síbérlet (12 000 Ft) is kapható. Ez utóbbi 2 napi esti sízést is tartalmaz.

A Síparkot üzemeltető társaság az idei szezonra 40 millió forint összértékű fejlesztéssel készül, mely a meglévő szolgáltatások minőségét javítja. "Minőségibb szolgáltatásokkal, még jobb pályavilágítással, nagyobb síkölcsönzővel, több hóágyúval készülünk a 2012/2013-as síszezonra" - közölte a szóvivő. A liftek nyomvonalának behavazását egy speciális, lándzsás hóágyú is segíti.

Forrás: Erbeszkorn Tamás
Bevetésre váró hóágyúk még a havazás előtt

A síliftek mellett lecserélték a régi lámpákat, melyek helyére a legmodernebb lámpatestek kerültek, hogy homogén és optimálisabb fényerejű legyen a megvilágítás. A 3-as pálya esti világításán is fejlesztettek, így az idei szezontól akár éjszakai síverseny megrendezésére is alkalmas lesz a piros pálya. "A tavaly elkészült új pályáinkon hangulatvilágítást építettünk ki, mely az esti sízés igazi "csemegéje" lesz" - ígéri Erbeszkorn Tamás.

A szóvivő nagyon fontos fejlesztésnek tartja, hogy új pénztárt nyitnak SKIDATA jegykiadó ablakkal, így a csúcsidőszakokban kisebb lesz a sorban állás. Ráadásul a SZÉP-kártya elfogadásának ügyintézése is folyamatban van. A Hütte konyháját modernizálták, többek között vezetékes propángázt köttettek be, amely egy központi palackról kapja majd az utánpótlást.

A Hütte és a Kör-Bár előtti napozóteraszokon DJ-keverő és hangfalcsatlakozási pontokat alakítunk ki, hogy a hétvégéken hangulatos zenékkel és műsorokkal szórakoztathassuk a vendégeinket, úgy, hogy a hangerő közben ne legyen zavaró - sorolja tovább az újításokat a szóvivő.

65 pár vadonatúj síléccel, 40 pár síbakanccsal, 35 pár síbottal, 16 pár snowboardbakanccsal bővül az idei kínálat a kölcsönzőben, melynek alapterületét kibővítették. A síszezonra egy újabb webkamerát állítottak üzembe, amely a szemközti hegyoldalról mutatja majd az aktuális hóhelyzetet.