Bánkúton már kezdődik a síszezon

Bánkút, sípálya, síelés, hó,síszezon
Vágólapra másolva!
Kezdődik a síszezon a Bükkben: szombaton Bánkúton beindítják az első felvonót. A bánkúti síklub honlapja szerint az elmúlt hétvégi havazásnak köszönhetően a pályákat húsz centiméteres hó fedi.
Vágólapra másolva!

A múlt hétvégi kiadós havazás eredményeként megnyílhat a 2012-2013. évi síszezon - áll a honlapon. A nyitás szombaton reggel 9-kor lesz. Bár 20 cm porhó hullott, a körülmények nem igazán ideálisak, mivel a pályáknak nincs fagyott alapjuk. Emiatt elsősorban a kisebb lejtésű sípályák, mint a 4., 5., 6. és a bálványi sípályák használata javasolt. A síklub egyelőre a C jelzésű felvonót üzemelteti.

Forrás: MTI/Vajda János
Korábbi kép a bánkúti sípályáról

Bánkúton a napijegy ára 4000 forint, amely az esti sízésre már nem érvényes. Az esti sízésre 3000 forintért külön napijegy váltható. A 30 egységet tartalmazó felvonójegy ára: 1000 forint, amiből az egyes felvonókra az adott időszaknak megfelelő számú egységet lyukasztanak.

Az eplényi Síaréna honlapján még nincs kitűzve dátum a szezonkezdetre. A legutóbbi erre vonatkozó hír szerint megvárják, amíg a pályák talaja rendesen megfagy, és jó alapként szolgál majd a későbbi hórétegnek.

Mátraszentistvánon a Síparkban december 14-re ígérik a nyitást.