A romkocsmákat is ajánlja a Lonely Planet

romkocsmák, budapest, lonley planet
Vágólapra másolva!
Magyarország is felkerült arra a tízes listára, amelyet a Lonely Planet télre javasol meglátogatni olvasóinak Európában. A neves útikönyv szerint Budapesten a Városligeti Műjégpályát és a romkocsmákat érdemes kipróbálni, de persze a termálfürdőket is megemlíti. 
Vágólapra másolva!

A Lonely Planet az Eurail.com felkérésére állította össze a legérdekesebb téli úti célok listáját Európában, hangsúlyozva, hogy annak összetételére nem volt befolyása a megrendelőnek, és kizárólag a szerkesztőség véleményén alapult.

Budapest az előkelőnek számító 6. helyen szerepel. A népszerű útikönyv három olyan élményt emel ki a magyar fővárosból, amelyet az ide látogató turistáknak ki kell próbálniuk. Az egyik a Városligeti Műjégpálya, hiszen sehol sem jobb kéz a kézben korcsolyázni, mint a "festői" Városligetben. Az átfázás ellen az LP termálfürdőt javasol, amelyet egy jó romkocsmában töltött estével lehet kiegészíteni.

Forrás: [origo]
Egy budapesti romkocsmában

Az útikönyv listájának első helyén a finnországi Rovaniemi szerepel, ahol meg lehet látogatni a Télapót (egy ilyen kirándulásról épp a múlt héten számoltunk be az [origo] utazási rovatában). Második tippként a német és osztrák karácsonyi vásárokat említi az LP, míg a a harmadik helyen a Svédország lappföldi részén található Abiskót ajánlja, ahonnan remekül látszik a csodálatos északi fény.