Ilyen a kilátás London tetejéről

Shard, london legmagasabb épülete
Vágólapra másolva!
Bár a turisták előtt csak jövő február 1-jén nyílik meg London legmagasabb épülete, a Shard, újságírók és fotóriporterek most felmehettek Nyugat-Európa legmagasabb kilátójába.
Vágólapra másolva!

A 309,6 méter magas Shard Európa legmagasabb épülete, bár Nagy-Britanniában van nála magasabb, szabadon álló építmény, a 330 méteres Emley Moor átjátszóállomás. Különlegességét a formáján kívül az adja, hogy 244 méteren itt lesz Nyugat-Európa legmagasabb kilátópontja. A 72. emeleten 12 interaktív, high-tech távcső áll majd rendelkezésre, amely információt ad London látnivalóiról. A kilátó legteteje szabadtéri lesz - írja a Gadling.

A Renzo Piano által tervezett éles sarkú épület, amelynek 95 százaléka a katari szuverén alap tulajdonában van, a kezdetektől fogva megosztotta a helyieket. A kilátón kívül éttermek, egy Shangri-La hotel, irodák és lakosztályok kapnak helyet benne, amelyek ára a Guardian értesülése szerint 30 millió fontnál (10,6 milliárd forint) kezdődik majd. De a kilátó sem lesz olcsó: a felnőttek 24,95, a gyermekek 18,95 fontért (8800 és 6700 forint) mehetnek majd fel.

Az alábbi képre kattintva megtekintheti képgalériánkat a Shardról.

Forrás: AFP
Így néz ki 244 méter magasról London (Kattintson a képre!)