Egyfontos állóhelyeket tervez a Ryanair

Michael O'Leary a Ryanair igazgatója
Vágólapra másolva!
A repülőgépeken felesleges a biztonsági övek használata, és nem menti meg az utasokat a lezuhanáskor - jelentette ki a Ryanair vezérigazgatója. Michael O'Leary szeretné, ha az utasok állva is utazhatnának a repülőgépeken.
Vágólapra másolva!

Michael O'Leary szerint az a törvényi szabályozás, amely előírja, hogy az utasok biztonsági övet használjanak fel- és leszálláskor, haszontalan és szükségtelen, és csak a "faszfej" (plonker) hatóságok ragaszkodnak hozzá. A vezérigazgató úgy véli, meg kéne engedni, hogy az utasok a gép végében álljanak - írja a Telegraph.

"Ha ne adj' isten lezuhanna a gép, a biztonsági öv úgysem véd meg" - mondta a nyers modorú cégvezető. "A londoni metrón sem kell övet használni. Azokon a vonatokon sem kell öv, amelyek 200 km/h-s sebességgel mennek, ha pedig ütköznek, mindenki meghal" - tette hozzá.

Forrás: AFP/Dani Pozo
Forrás: AFP/Dani Pozo

Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója

O'Leary jelenleg azon fáradozik, hogy egy kizárólag álló utasoknak szóló részt különítsen el gépein, amelyekre 1 fontért kínálná jegyeit európai desztinációkra. Ehhez eltávolítaná az utolsó tíz ülősort. "Leszálláskor a fogantyúkba kapaszkodhatnának" - javasolta a vezérigazgató, aki szerint Európa felett nincsenek nagy légörvények.

Michael O'Leary korábban felvetette, hogy a vécéhasználatért is szedjenek pénzt, javasolta, hogy a környezetvédőket lőjék le, és azt állította, hogy utasai közül meghökkentően sokan megadóztatnák és megkínoznák a kövér embereket. Legutóbb egy spanyol nő leszállításáról készült videofelvétel okozott botrányt, miután az utasnak nem fért be a könyve és egy papírtekercse a kézipoggyászába.

A Ryanair nyeresége az idei első félévben 10 százalékkal, 477 millió fontra emelkedett.