Idegesíti ön a légiutas-kísérőket?

A Malév légitársaság leállására készül a kormány, Malév-csőd, stewardess, légiutaskisérő, utasszámláló
Vágólapra másolva!
Egy friss felmérés szerint a harmincas, egyedülálló férfiak a legideálisabb utasok egy repülőgépen. De az is kiderül, kik azok, akik nagyon tudják bosszantani a repülőgép személyzetét.  
Vágólapra másolva!

A 31-40 év közötti férfiak örülhetnek, mert úgy tűnik, őket mindig szívesen látják a fedélzeten. Feltéve, ha turistaosztályon utaznak, és nem üzleti, hanem kikapcsolódás vagy szórakozás céljából repülnek. És az is pozitívum a légiutas-kísérők szemében, ha egyedülállóak. Legalábbis erre utal az a felmérés, amelyet az egyik népszerű utazási oldal, a Skyscanner készített több mint 700 légiutas-kísérő bevonásával a világ minden tájáról.

Persze nyilvánvaló, hogy egy-egy járaton a legkülönbözőbb életkorú, nemzetiségű, habitusú utassal lehet dolga a személyzetnek, és szinte mindig akad olyan, aki így vagy úgy, de magára akarja terelni a figyelmet. A Skyscanner meg is kérdezte a felmérésben részt vevő utaskísérőket, hogy mivel tudják őket a leginkább felbosszantani az utasok. Ez alapján azokra az utasokra nézhetnek a legcsúnyábban, akik ujjukat csettintve igyekeznek a tudomásukra hozni, hogy szükségük van valamire. 26 százalék tette ugyanis ezt az első helyre. És talán meglepő, de a luxusra vágyó hírességeket is legszívesebben elkerülnék a légiutas-kísérők.

Szintén eléggé irritálónak számít, ha egy utas már akkor el akarja hagyni a gépet, amikor még világít az övek becsatolását kérő jel. De azok sem lopják be magukat a személyzet tagjainak szívébe, akik túl nagy kézipoggyászt próbálnak begyömöszölni a fenti a tárolóba, zavarják a biztonsági tudnivalókról szóló bemutatót, vagy szemetet tömnek az ülések tartórészébe.

Aki megnyomja az utaskísérőt hívó gombot azért, hogy a hőmérsékletről panaszkodjon, szintén bosszantó lehet, bár ez már a kisebb "bűnök" közé tartozik. Akárcsak az, ha valaki csak egy bizonyos márkájú üdítőitalt hajlandó meginni.

"Ez az első alkalom, hogy nemzetközi szinten kérdeztük ki a személyzet véleményét, és végre valós információkat kaptunk arról, hogy mit is gondolnak valójában az utasokról. Érdekes, hogy a férfiak kapták a legtöbb szavazatot a tökéletes utas címre, és az is, hogy bár közülünk sokan vágynak arra, hogy a business vagy első osztályon utazzanak, a légiutas-kísérők jobban szeretnek a turistaosztályon dolgozni" - mondta a Skyscanner munkatársa, Sam Poullain. "Nem csoda, hogy frusztrálja őket, amikor valaki több kézipoggyászt is felvisz a gépre. De mivel az utasnak komoly megtakarítást jelent, ha nem kell feladnia a csomagját, csak az jelentene megoldást, ha olcsóbbá tennék a légitársaságok a poggyászok feladását. Erre viszont jelenleg kevés esélyt látok."

A Top 10 idegesítő viselkedés repülőgépen egy utastól

1. Csettintéssel magára terelni a figyelmet 26%
2. Elhagyni az ülést a becsatolást kérő jelzés ellenére 13%
3. Túl sok cuccot gyömöszölni az ülések fölötti tárolórekeszbe 11%
4. Panaszkodni arról, hogy nincs hely a kézipoggyásznak 10%
5. Végigdumálni a biztonsági tudnivalókról szóló bemutatót 9%
6. Plusz párnákat, takarókat kérni 8%
7. Szemetet tömni az ülések tartójába 7%
8. Másik ételt kérni 6%
9. Panaszkodni a hőmérsékletről 6%
10. Egy konkrét márkájú italt kérni 6%