Már jövő nyárra akciózik a Germanwings

Vágólapra másolva!
A fapados légitársaságok akcióira vadászó utazóknak érdemes ma este 18 órakor felkeresni a Germanwings honlapját, mert a német diszkont légitársaság elérhetővé teszi a 2013. március 31-én életbe lépő nyári menetrendjének egy részét. Ilyenkor pedig még el lehet csípni a legalacsonyabb árkategóriájú jegyeket is.  
Vágólapra másolva!

Mától egyelőre azon célállomások szerepelnek a kínálatban, ahová már a tavalyi években is közlekedtek a Germanwings járatai. Érdemes azonban figyelemmel kísérni a honlapot később is, mivel a társaság közleménye szerint a következő hetekben további útvonalakkal és új desztinációkkal bővül majd a menetrend.

A Germanwings működési modellje eltér a Magyarországon legnagyobb szereplőknek számító Wizz Airétől és Ryanairétől. Azok ugyanis Budapestről közvetlenül indítanak 25-30 célállomásra repülőgépet, míg a német társaság innen csak Stuttgartba, illetve a Köln/Bonn repülőtérre szállít utasokat, akik onnan több mint 90 európai, izraeli és észak-afrikai célállomásra szállhatnak át. A Lufthansa tulajdonában lévő cég fiatal flottát üzemeltet, amely jelenleg 32 darab Airbus A319 típusú repülőgépből áll.

Forrás: AFP

Az [origo] kérdésére a társaság közölte, hogy a legolcsóbb jegyeket Budapestről egy irányba Németországba 29,99 eurótól lehet ma estétől megvenni, ez tartalmazza már az illetékeket is. Jelenleg 39,99 euróba kerülnek a legolcsóbb jegyek jövő márciusra, de most szeptemberre például lehet találni 24,99 euróért is Köln/Bonnba. Egy legfeljebb 23 kilogrammos poggyász feladásáért ezen felül még 10 eurót kell fizetni online vagy telefonos megoldás esetén, a repülőtéren történő ügyintézés esetén pedig 20 eurót. Online foglalásnál 20 euró megfizetésével már nemcsak egy csomagot lehet feladni, hanem ülőhelyet is választhat az utas, valamint jogosulttá válik a Miles & More törzsutaspontok jóváírására, valamint a fedélzeten felszolgált snackre és üdítőre is.

Amint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a fapados légitársaságok árai a különböző egyedi díjtételek miatt nehezen összehasonlíthatók.