Többi járatán is pénzt kérhet a kézipoggyászért a Wizz Air

Vágólapra másolva!
Augusztus elseje óta kísérleti jelleggel kér 10 eurót a nagyobb méretű kézipoggyászok után a Wizz Air, és meg van elégedve a cég az akcióval.
Vágólapra másolva!

"A tesztelés első napja utáni pozitív visszajelzések fényében már azon gondolkodunk, hogy ezt a szabályozást a teljes hálózatunkra kiterjesztjük,"- idézi a Turizmus Online Daniel De Carvalhót, a Wizz Air vállalati kommunikációs vezetőjét.

A Wizz Air a hónap eleje óta próbálja az új rendszert a London Luton-Katowice útvonalon, és a fapados társaság közleményéből kiderül, hogy eddig az utasok 10 százaléka fizetett a nagyobb méretű kézipoggyászért, amihez elsőbbségi beszállás is jár. A légitársaság szerint a kisebb kézipoggyászok nagyobb kényelmet biztosítanak az utasok számára, és "egyértelmű tendencia, hogy az utasok jobban szeretnek kevés csomaggal, kisebb és ingyenes kézipoggyásszal utazni".

Az angol Telegraph megemlíti, hogy a népszerű utazási oldal, a Skyscanner által készített felmérés szerint az utasok többségének nem tetszik a Wizz Air lépése: a válaszadók 88 százaléka mondta azt, hogy inkább egy másik légitársaságot választana, hogy ne kelljen fizetni a kézipoggyászért.