Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Búcsú a nyártól egy nagy tekeréssel

Kerékpár, kerékpártúra, Balaton, Spirit of Balaton teljesítmény túra
Vágólapra másolva!
Kétféle bringás létezik: az egyik, aki körbetekerte már a Balatont, és a másik, aki még nem. Ha még az utóbbiak táborába tartozunk, itt az idő, hogy bepótoljuk a mulasztást: augusztus 31. és szeptember 2. között mindezt szervezetten, a Balatoni Nyárbúcsúztató Kerülés keretében tehetjük meg.
Vágólapra másolva!

A körtúra három helyről indul: startolhatunk Balatonalmádiból, Siófokról és Balatonlelléről, augusztus 31-én reggel 7-9 között. A túra a fent megadott indulási helyszínekről szabadon választva teljesíthető három nap alatt. A helyszínen fejenként 3000 forintos nevezési díjat kérnek majd.

Az, hogy az öreg rókák csukott szemmel is letekerik ezt a 200 km-t, nem jelenti azt, hogy a kezdő, helyismerettel nem rendelkező bringásoknak nem jön jól egy kis szervezés és néhány olyan szolgáltatás, ami megkönnyíti a táv teljesítését. Az online, illetve a helyszínen regisztrált bringások egy sor szolgáltatást vehetnek igénybe a túra során.

Forrás: MTI/Czika László

A szervezők ügyeletet tartanak, telefonos segítséget nyújtanak, útvonal leírást biztosítanak. Az ellenőrző pontokon kerékpár-tárolási és csomagmegőrzési lehetőséget biztosítanak, hogy a strandolás közben ne kelljen az értékeink miatt aggódni. A körtúra útvonalán 8 helyen cserélnek ingyen gumitömlőt a defekteseknek, ha pedig megtörténik a legrosszabb, és a bringa feladja a küzdelmet útközben, cserekerékpárt biztosítanak a javítás idejére, a résztvevő költségére.

Az sem kis előny, hogy a regisztrációnak köszönhetően tájékoztatást kapunk a látványosságokról, ajánlott kerékpárosbarát vendéglátó helyekről, szolgáltatásokról és az egyes helyszínek megtalálásáról, így nem kell felesleges köröket tenni.

A résztvevőknek igazolásként pecsétet kell beüttetni az igazolófüzetbe, éjszakai teljesítés esetén pedig az ellenőrzőpontokon, a bejáratoknál kihelyezett napi kódokat kell feljegyezni. A túrát teljesítők emblémázott pólót és emlékérmet kapnak.

A nevezési határidő augusztus 28. A túrára jelentkezni a balatonbringa.hu weboldalon történő regisztrációt követően egy online jelentkezési lapon lehet. A szervezők a nevezőknek készítettek egy "túra igényfelmérő lapot", amelyben többek között a szállásigényre is rákérdeznek. A túra teljesítéséről és igazolásáról minden információ megtalálható www.balatonbringa.hu oldalon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről