Nem éri meg pucérkodni Párizsban

Vágólapra másolva!
A rendőrség pénz- és börtönbüntetés kilátásba helyezésével igyekszik elriasztani a párizsiakat attól, hogy teljesen megszabaduljanak ruháiktól a nyári melegben.  
Vágólapra másolva!

Párizsban aki csak teheti, igyekszik időt szakítani arra, hogy kifeküdhessen a Párizsi Plázs homokos strandjára, ugyanakkor a rendőrség felhívta a figyelmet néhány öltözködési szabályra.

Forrás: AFP/Ana Arevalo

Közleményük szerint az ugyan nincs megtiltva, hogy "a nagy melegben mindenki a legjobb fürdőruháját magára öltve keressen egy kis helyet a Szajna partján és kiterítse a törülközőjét", de egy komplett útmutatást adtak meg arról, hogy mit lehet viselni a párizsi nyárban.

A Telegraph azt írja, hogy a város hivatalos parkjaiban például nem megengedett fürdőruhára vetkőzni, és a plázson is olyan darabokat kell viselni, amelyek "megfelelnek a jó erkölcsi ízlésnek". Aki nem felel meg ennek az előírásnak, azt a közlemény szerint minimum 38, de akár 3750 euróra is büntethetik. Sőt, még két év börtönbüntetés is kiszabható, ha fennáll a közösség elleni izgatás gyanúja.

A meztelenül vagy a nők számára felső rész nélkül való napozás teljesen meg van tiltva a Szajna-parton Párizsban. Ennek megszegéséért egy év börtönbüntetés járhat.

A Párizsi Plázs igen népszerű a helyiek és a turisták körében egyaránt, idén augusztus 19-ig látogatható.