Lódobogás a Balatonnál- indul a Vágta

Balatoni Vágta, lovas verseny, nemzeti lósport, Balatonlelle-Rádpuszta
Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap a lovaké lesz a főszerep Balatonlelle-Rádpusztán, itt rendezik meg ugyanis a Nemzeti Vágta egyik előfutamát, ahol a különböző települések lovasai mérkőznek meg egymással a díjért.
Vágólapra másolva!

Forrás: Vágta.hu

A program 10 órakor kezdődik a hivatalos megnyitóval, majd háromnegyed 11-kor indulnak a selejtezőfutamok. A középdöntő 13 órakor lesz, a döntő pedig 15 órakor startol.

A rendezvényen színes kísérőprogramok szórakoztatják a vendégeket, bemutatkoznak a versenyben résztvevő települések, lesz kézműves vásár és tradícionális lovasbemutató. A gyerekek sem fognak unatkozni, számukra külön játékprogramokat, pónilovaglást, csacsi galopp versenyt és csacsi szépségversenyt is rendeznek. Amíg a kisebbek számára "Mesélnek az állatok" címmel zenés interaktív játékot tartanak, addig a nagyobbakat koncertekkel várják.

A Balatonlellétől mintegy 5 kilométeres távolságra található lovasközpontban szombaton is számtalan érdekes programot találunk majd, aznap ugyanis Country Napot tartanak, zenékkel, ételkóstolókkal és lovasbemutatókkal fűszerezve. Ha tehát a hétvégén a Balaton déli oldalán jár, most már van oka Rádpusztára is ellátogatni.