Az új játékőrület: Waboba

waboba, vízen pattogó labda
Vágólapra másolva!
Aki azt hiszi, a Waboba egy egzotikus benszülött tánc, kábé mint a polinéz hula-hula, az teljes tévúton jár. A Waboba ugyanis egy extrapattogós vízilabda, amit ráadásul egy svéd (!) feltaláló készített, és kifejezetten arra jó, hogy a víz felszínén pattogtassuk.
Vágólapra másolva!

Forrás: Waboba
Forrás: Waboba

Lapos kövekkel mindenki kacsázott már, na de Waboba labdával, azzal tuti nem, pedig az az igazi vagányság! Az apró gömb ugyanis nagyon cseles, direkt úgy lett kitalálva, hogy gyakorlatilag megállás nélkül pattogjon a vízen, ha ügyesen eldobjuk. A belsejében ugyanis egy kocsonyás polimer zselé van, amit kívülről egy szilárd polimer-elasztán réteg véd, és hát könnyű belátni, hogy hogy egy ilyen labda sokkal jobban ugrál a vízen, mint egy tömör kavics, de még a levegős belsejű hagyományos gumilabdákat is lehagyja.

Forrás: Waboba
Forrás: Waboba

Úgyhogy ha szereztünk egy Waboba labdát, akkor már nincs megállás, a legőrültebb labdajátékokat játszhatjuk vele, akár csapatosan, akár egyedül, csak arra vigyázzunk, hogy senkit ne találjunk el vele, mert a labda tényleg messzire pattog. Még egy valamit tartsunk szem előtt: kint a szárazon, főleg aszfalton könnyen tönkremegy az elasztán burkolat, és tekintve hogy egy ilyen kis bigyóért akár 2000 forintot is elkérnek, ezt jobb elkerülni. Kedvcsinálónak pedig itt ez a videó: