Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szállodákat épít az IKEA

Vágólapra másolva!
Az itthon is népszerű svéd bútorcég, az IKEA mintegy száz olcsó szálloda megnyitását tervezi a közeljövőben Európában.
Vágólapra másolva!

A Financial Times információi szerint a cég már ki is nézte a hotelek lehetséges helyszíneit Nagy-Brittaniában, Németországban, Hollandiában és Lengyelországban. A céljuk, hogy olyan hoteleket hozzanak létre, amelyek a boutique hotelek élményét tudják nyújtani, de elérhető árakon. Igaz, a tervezett szállodák nem az IKEA nevét fogják viselni, és a hírek szerint a berendezések sem az IKEA áruházaiból fognak kikerülni. A hálózatot egy másik céggel együtt üzemeltetik majd.

"Néhány héten belül bejelentjük az első németországi hotelünk pontos helyszínét" - nyilatkozta egy frankfurti lapnak Herald Müller, az Inter Ikea ingatlanüzletágának felelős vezetője.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy az IKEA a turizmus felé nyit. 2007-ben a norvég IKEA egy olyan hostelt nyitott, ahol a vásárlók eltölthettek egy éjszakát, ha nem tudtak végezni a bevásárlással. (Az akció csak egy hétig tartott, viszont ingyen volt a szállás). Idén nyáron pedig a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren alakítottak ki egy ideiglenes várót, ahol a várakozó utasok megpihenhettek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről